Bitcoin

Bitcoin zal naar nul dalen, aldus hoogleraar economie

Steve Hanke voegde zich bij een lijst van Bitcoin-sceptici. De hoogleraar toegepaste economie aan de John Hopkins University voerde aan dat de voortdurende rally van Bitcoin (BTC) volledig werd aangedreven door een kudde speculanten. Volgens rapporten benadrukte Hanke dat de fundamentele waarde van Bitcoin nul is omdat het geen rente betaalt zoals de meeste fiatgeld. Hij zei het volgende:

“Bitcoin betaalt geen rente, daarom kun je ondubbelzinnig zeggen dat het een fundamentele waarde van nul heeft.”

Hij vervolgde met aangeven dat de marktwaarde ervan volledig is gebaseerd op wat marktdeelnemers erop zetten en dat dat totaal verschillend is van echte fundamentele waarde.

“Het is duidelijk een zeer speculatieve zaak, het is erg volatiel en dat komt tot uiting in het feit dat het geen valuta is, omdat het geen stabiele rekeneenheid is”, zegt Hanke, die gelooft dat het uiteindelijk de werkelijke fundamentele waarde van nul zal benaderen, nadat het in een “doodsspiraal” gaat.

De professor beschouwt vergelijkingen tussen Bitcoin en goud als een “grap” en hij gelooft dat vergelijkingen van deze aard de reputatie van de gouden constante daadwerkelijk schaden.

Jeffrey Gundlach wel positief over Bitcoin

Eerder deze maand zei Jeffrey Gundlach, een prominente investeerder en voorstander van goud op lange termijn, dat hij zijn standpunt over Bitcoin en goud had gewijzigd. Hij tweette het volgende:

“Ik ben bearish op de dollar en bullish op goud op de lange termijn, maar ben al meer dan zes maanden neutraal over beide. Veel vloeistof die in een trechter wordt gegoten, zorgt voor een stortvloed. Bitcoin misschien is misschien de ‘The Stimilus Asset’ en het lijk er op dat goud dit niet is.”

Volgens hem is Bitcoin wellicht een betere investering dan goud voor beleggers die op zoek zijn naar een inflatiehedge. De mening van Gundlach werd gedeeld door een andere gerenommeerde investeerder, Ray Dalio van Bridgewater Associates, die in een recente publicatie, genaamd “What I think of Bitcoin” aangaf dat het digitale activum zichzelf had bewezen als een “goudachtig activumalternatief”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN