Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers lijkt op weg te zijn naar $63.000

De Bitcoin koers heeft de afgelopen 24 uur indrukwekkende winsten geboekt, aangezien de waarde van koningsmunt vandaag de $57.000 heeft overschreden. De grootste cryptocurrency is de afgelopen week met 18,19% gestegen en wist vandaag een all-time high van $57.460 te bereiken.

Santiment, een analytisch bedrijf, onthulde dat de recente stijging van de prijs van de munt komt doordat de druk van shorters is afgenomen. De CEO van CryptoQuant, Ki-Young Ju, koppelde het bullish momentum van de cryptocurrency echter aan whales met stablecoins en consumenten. Hij voegde eraan toe dat de prijs een “ongezonde” regio is binnengedrongen vanwege het gebrek aan instroom van nieuwe dollars op de spotmarkt. Hij waarschuwde derivatenhandelaren dan ook om voorzichtig te zijn, ook al is het geen verkoopsignaal.

Bitcoin koers op weg naar $63.000

In een eerdere analyse van Michaël van de Poppe gaf de bekende Nederlandse analist ook zijn mening over de korte termijn toekomst van de Bitcoin koers. Hij gaf het volgende aan:

“Ik zou dit niveau hier liever tussen $47,5 en 48,4 houden voor ondersteuning. Als dat ondersteuning behoudt, gaan we waarschijnlijk door met stijgen en dan zullen de targets die ik heb beschreven – $53.000 en $63.000 – zeer waarschijnlijk worden geraakt.”

Michaël van de Poppe verwacht dus een stijging naar $63.000. Deze voorspelling wordt ook ondersteund door Panteral Capital. Het Bitcoin-fonds van Pantera Capital is verreweg het best presterende fonds, op de voet gevolgd door Grayscale, en de prestaties van hun Bitcoin-fonds geven aan dat de prijs van Bitcoin drie weken hoger ligt dan hun verwachte doel voor februari 2021.

Op basis van de S2F-projecties van Pantera, verwachtte het bedrijf dat de Bitcoin koers in maart 2021 $52.943 zou bedragen, precies in de tweede week. Met de activa die momenteel worden verhandeld op $57.000, ligt het echter 3 weken voor op schema, op weg naar het doel voor april van bijna $63.000.

Waarom stijgt de Bitcoin koers zo hard?

Als de prijs van Bitcoin zijn verdere rally voortzet, richting het doel van april, kan het dat eerder bereiken dan verwacht. De volatiliteit van Bitcoin is hierbij een kritische factor. De stijgende prijs en de toenemende Open Interest (OI) vanuit institutionele beleggers in CME kan echter een directe impact hebben op de volatiliteit van Bitcoin, wat een verklaring zou kunnen zijn voor de flinke stijging van BTC.

Naast institutionele beleggers spelen ook detailhandelaren een sleutelrol, aangezien meer handel op spotbeurzen zal bijdragen aan het handelsvolume en de volatiliteit. Als het actieve aanbod daalt, kan dit de prijs verhogen, samen met een grotere vraag en een groter handelsvolume op spotbeurzen.

In het licht van de huidige stijging kunnen institutionele beleggers nog meer interesse gaan tonen in Bitcoin, op voorwaarde dat deze rally op de lange termijn duurzaam is. Dit kan er weer voor zorgen dat de Bitcoin koers nog verder stijgt en kan er zelfs voor zorgen dat institutionele investeerders hun goud dumpen en BTC gaan omarmen als de nieuwe opslag van waarde en een afdekking tegen risico’s. Zo voorspelde Mike McGlone, een senior strateeg bij Bloomberg, dat de koningsmunt over vier jaar groter zal zijn dan goud. Of dit echter gaat gebeuren is nog maar even afwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN