Ethereum Nieuws

Benelux Crypto: Wat zullen de volgende stappen zijn voor Ethereum?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Ethereum koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

4-uur-grafiek Ethereum koers

Ethereum koers
Bron: TradingView

In onze vorige analyse gaven we aan dat we een grote rising wedge hadden gespot en indien we bullish willen blijven voor de short-term, we daarin in moesten blijven, met voorkeur voor een break-out naar boven. Dit heeft toen begint februari plaatsgevonden, echter zijn we er wel even terug in gevallen en hebben we de fib 1.272 zone aangetikt. Dit zorgde voor een sterke reactie wat weer resulteerde op een break-out.

Sindsdien bewegen we omhoog en hebben we zelfs de fib 2.0 doorbroken. Wel zijn we nu weer in een andere rising wedge beland en deze is wat steiler dus de kans dat ie naar beneden doorbreekt is statistisch gezien ook groter. Op de RSI zien we dat we uit een falling wedge zijn uitgebroken en sindsdien een mooie trend hebben gevormd. De Mac-D bevindt zich in de bullish zone maar mist nog wel wat kracht.

Daggrafiek Ethereum koers

Ethereum koers
Bron: TradingView

Wanneer we uitzoomen naar de daily valt direct op dat we al een tijdje tegen de bovenste bollinger band aanleunen en dat we langzaam terug bouncen. Vaak is dat dan richting de middelste band, je ziet overigens dat de middelste band meerdere malen als support heeft gediend.

Wat verder opvalt is dat we op de RSI een zeer mooie trend gaande hebben, we al sinds oktober daar niet onder gevallen zijn en iedere keer netjes vanaf gebounced. De Mac-D bevindt zich ook hier in de bullish zone maar begint wel wat kracht te verliezen.

Conclusie

Als we de daily en de 4hr naast elkaar leggen kunnen we concluderen (obviously) dat we nog steeds in een mooie uptrend zitten. Het is wel goed mogelijk dat de rising wedge waarin we nu bewegen naar beneden uitbreekt. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren en mochten we een 4hr candle close onder de fib 2.0 maken, dan verwacht ik een move richting de fib 1.618. Indien we daar komen is een bounce erg waarschijnlijk en zullen we de situatie her-evalueren. Mochten we één dezer dagen toch een move omhoog maken, in combinatie met toegenomen volume, is de $2.000-zone zeker niet uitgesloten.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Bekijk dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN