Bitcoin koers kan $100.000 bereiken binnen 7 maanden, aldus PlanB

De Bitcoin koers is de afgelopen maanden al flink gestegen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat grote instellingen, zoals MicroStrategy, PayPal en Tesla Motors, besloten hebben om de crypto-markt te betreden. Nu is het echter zo dat de koers, volgens het bekende Stock-to-Flow-model van de anonieme Nederlandse crypto-analist PlanB, in april of september van dit jaar zou kunnen stijgen tot boven de $100.000. Bovendien zou het activum tegen het einde van het jaar kunnen stijgen tot $288.000, als het de bull-cyclus van 2013 volgt.

Bitcoin koers naar $100.000 in twee tot zeven maanden?

De primaire cryptocurrency is in de afgelopen maanden flink bezig geweest, aangezien hij sinds begin oktober 2020 met ongeveer 5x is gestegen. Alleen al in de eerste anderhalve maand in het nieuwe jaar heeft het actief bijna $20.000 aan waarde toegevoegd, waardoor het record naar record wist te verbreken. Zo wist de munt vandaag de $49.000 aan te tikken, echter werd het vooralsnog afgewezen op dit prijspunt en staat op dit moment op een koers van $47.280.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Deze ontwikkelingen hebben geleid tot talloze discussies binnen de gemeenschap, wat de volgende mijlpalen zijn voor BTC en hoe ver het zou kunnen stijgen. Volgens de maker van het S2F-model is Bitcoin echter op weg om in de komende zeven maanden (tegen september 2021) het zescijferige gebied te doorbreken.

Bron: PlanB Twitter

Hij merkte op dat de cryptocurrency sinds de halvering van 2020 met “gestage progressie en onvermijdelijkheid” beweegt. Als zodanig zou het koersdoel van $100.000 ergens tussen april en september kunnen liggen.

$288.000 tegen het einde van 2021?

Hoewel het bereiken van $100.000 in de komende maanden een belangrijke mijlpaal zou zijn voor de koningsmunt, zou het slechts een opstap kunnen zijn naar een nog hoger niveau. In een eerdere tweet voorspelde PlanB dat BTC tegen het einde van 2021 omhoog zou kunnen gaan naar $288.000.

Deze keer baseerde hij zijn ietwat optimistische projectie op de verbeterde versie van het model dat bekend staat als het Stock-to-Flow Cross-Asset (S2FX) -model en de bull run van 2013.

Afgezien van de ‘voorraad’ en ‘nieuwe voorraad’, houdt S2FX ook rekening met de verschillende fasen die BTC heeft doorlopen sinds de oprichting in 2009. Deze omvatten het eerste proof-of-concept, de betalingsfase, e-gold en de laatste fase – een financiële activa.

Zoals de bovenstaande grafiek illustreert, bevindt de aanhoudende rally van BTC zich ergens tussen de cycli van 2013 en 2017. Als de toekomstige prestaties van het activum meer lijken op die van de eerste grote run, kan dit een stijging van 500% tot $288.000 opleveren.

Mocht de Bitcoin koers inderdaad zo’n enorm prijskaartje bereiken, dan zal zijn marktkapitalisatie die van ’s werelds meest waardevolle bedrijf Apple aanzienlijk overtreffen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!