Elon Musk: ‘Ik ben een voorstander van Bitcoin’

SpaceX en Tesla-CEO Elon Musk, heeft op zondag (31 januari) over Bitcoin (BTC) gesproken en zei dat Bitcoin een “goed iets” is. Hij maakte de opmerkingen tijdens een online bijeenkomst bij Clubhouse. Musk zei het volgende:

Ik denk op dit moment dat Bitcoin een goed iets is.. ik ben een voorstander van Bitcoin.. Bitcoin staat op het punt brede acceptatie te krijgen bij traditionele financiële mensen.. Ik heb geen uitgesproken mening over andere cryptocurrencies.

Elon Musk zei verder dat veel van zijn vrienden hem in het verleden hebben overtuigd om Bitcoin te kopen, maar hij “pas later bij het feestje is aangesloten”. Deze nieuwe opmerkingen over Bitcoin zouden echter meer institutionele beleggers kunnen aanmoedigen om Bitcoin van dichterbij te bekijken.

Beluister hieronder een kort fragment van deze uitzending:

Clubhouse is opgericht in Silicon Valley en is uitgegroeid tot een prominente plek voor innovators en venture-investeerders. Het doel is om samen te komen en te praten over interessante maatschappelijke trends en problemen.

Elon Musk vertelde verder ook over zijn Dogecoin gerelateerde tweets:

Ze zijn eigenlijk gewoon bedoeld als grappen, maar je weet dat Dogecoin is gemaakt als een grap om cryptocurrencies voor de gek te houden. Echter houdt het lot van ironie en vaak zegt een vriend van mij dat de meest ironische uitkomst of ik zou persoonlijk zeggen het meest vermakelijke en de meest ironische uitkomst zou zijn dat Dogecoin in de toekomst de valuta van de aarde wordt.

Het is eerder voorgekomen dat, wanneer Elon Musk over Dogecoin tweet, de prijs flink stijgt. Zo plaatste Elon Musk op 20 december een tweet over Dogecoin waarop de prijs vervolgens met 20% steeg. Onlangs veranderde Musk ook zijn Twitter-bio met alleen de hashtag “#Bitcoin”, wat resulteerde in een Bitcoin koersstijging van bijna $5.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!