Bitcoin Nieuws

Cryptotargets: Gaat Bitcoin stijging richting nieuwe ATH of kunnen we toch een daling verwachten?

Allereerst willen we Cryptotargets bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers zit de laatste dagen/weken vast in een range. We gaan echter de grafieken erbij pakken om antwoord te kunnen geven op de vraag of dat BTC door kan stijgen richting een gloednieuwe all-time high. Lees de analyse hieronder!

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek zien we dat BTC aan de bovenkant van zijn falling channel is uitgebroken, dit is in eerste instantie alleen al bullish. Het geeft namelijk aan dat Bitcoin, terwijl het daalde, meer kopers kreeg.

Op de onderstaande foto zie je dat de Bitcoin koers, na zijn dubbele bodem en retest op een belangrijk level ($30.000), uiteindelijk uit zijn downtrend (ofwel dalend kanaal) brak richting de bovenkant.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Dat de koers nu boven zijn oude channel stand blijft houden zegt wat over de sterkte van de koers. Het kan hier namelijk (mogelijk) een nieuwe fase gestart worden (uptrend).

Na de uitbraak richting de bovenkant, waar tevens veel volume bij kwam kijken, kwam de koers maar liefst twee keer terug richting de bovenkant van de voormalige falling channel. Twee keer kreeg de koers support op dit level zoals de onderstaande foto laat zien bij de groene pijltjes.

Bron: TradingView

Wat betekent dit?

Dit betekent dat de munt werd opgekocht in de dalingen die het maakte na zijn breakout uit het kanaal. Dit zijn twee bullish aspecten die de Bitcoin koers weer in een uptrend kunnen laten bewegen. Laten we echter nog verder inzoomen om te kijken wat de charts op de lage timeframes laat zien.

15-minuten-grafiek Bitcoin koers

Wat verder ingezoomd op de koers, op de 15-minuten chart, zien we dat de Bitcoin koers op het moment van schrijven kan beslissen of het daadwerkelijk ook echt verder omhoog kan gaan bewegen of dat het nog voor een langere tijd gaat consolideren of zelfs gaat dalen.

De koers laat hier namelijk op de lage timeframe exact hetzelfde zien als op de 4-uur-grafiek, namelijk dat het uit een dalend kanaal breekt en, na een piek, teruggekomen is aan de bovenkant van dit kanaal, om precies te zijn op $33.500.

De kopers van BTC kunnen hier de munt opkopen waardoor er een volgende uptrend kan ontstaan (net zoals we bij de vorige foto op de 4-uur-grafiek lieten zien).

We hebben gelijk de fibonacci retracement tool erbij gepakt. Deze tool laat ons zien dat de koers terug aan de bovenkant van de falling wedge terecht komt op een belangrijk level. Dit level is het 0.5 level welke bekend staat om een belangrijk reversal level. Nu deze precies samen komt met de bovenkant van het dalende kanaal, geeft dat ons een goede indicatie van het begin van een uptrend.

Ook de fibonacci retracement tool gebruiken we om mogelijke targets te vinden op de koers. Vaak wordt het -0.61 level van de fibonacci gebruikt om een trade uit te betalen als target. In dit geval ligt dat op $36.350.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Mocht je willen inspelen op een mogelijke stijging op deBitcoin koers dan doe je dat natuurlijk nooit zonder stop loss. Mocht de koers namelijk terugzakken terug de channel in dan kan dat bearish zijn en kan BTC verder bewegen in een downtrend in plaats van een uptrend.

Het bepalen van een stop loss doen wij ook middels de fibonacci retracement tool. Het laatste level van deze tool is het 0.786 level. Vaak wanneer een koers onder dit level daalt zal het verder blijven dalen. Het 0.786 level van Bitcoin ligt op dit moment op $32.850. Zodra dit level gebroken wordt kunnen we een daling terug verwachting richting het $31.850. Dit zal namelijk weer de bovenkant zijn van de voormalige dalende kanaal op de 4-uur-grafiek. Het zal dan mogelijk zijn 3e bounce kunnen maken net zoals we lieten zien bij foto 2 en de onderstaande foto.

Bron: TradingView

Heb jij al geprofiteerd van de volatiliteit op crypto-markt? Zo niet, dan kan je altijd bij Cryptotargets terecht voor signals en informatie over het handelen in cryptocurrencies. Bezoek hun website voor meer informatie: www.cryptotargets.nl. Je kan ook natuurlijk terecht op hun signalen pagina om direct op de hoogte gehouden te worden!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN