Satoshi Nakamoto

Oprichter van Cardano denkt te weten wie Satoshi Nakamoto is

In een onverwachte Ask Me Anything (AMA) – sessie op YouTube onthulde Cardano-oprichter Charles Hoskinson dat hij gelooft dat slechts één persoon in het profiel van de mysterieuze maker van Bitcoin (BTC), ook bekend als Satoshi Nakamoto, past. Hij zei het volgende:

“Ik heb hier de laatste tijd vaak over gesproken. Ik denk dat het ten eerste niet uitmaakt, maar ten tweede is het waarschijnlijk Adam Back. Als je kijkt naar het overwicht van het bewijs, dan is het scheermes van Ockham van toepassing en is het meest waarschijnlijke antwoord meestal het juiste antwoord, en er is geen mystiek of magie, maar hij past gewoon in het profiel.

Je bent op zoek naar iemand van tussen de 40 en 50 die in 2008 Bitcoin heeft gemaakt. Dat zou bij Adam passen. Engels opgeleid, grammatica, al die dingen, de juiste computerwetenschappelijke achtergrond, precies de juiste referenties waarnaar je op zoek zou zijn. Je kunt waarschijnlijk behoorlijk ver komen met codestylometrie om dat te valideren.”

Adam Back is de mede-oprichter en CEO van blockchain-technologiebedrijf Blockstream. Hij is ook al heel lang lid van cypherpunks en er wordt naar verwezen in de Bitcoin-whitepaper.

Hoskinson voegde eraan toe dat Satoshi als icoon al een eigen leven heeft geleid en zelfs als er overweldigend bewijs aan het licht zou komen dat aantoont dat Back of iemand anders Satoshi was, velen het niet zouden accepteren:

“Maar zelfs als er groot bewijs was dat hij het was, omdat Satoshi een icoon is geworden, is het voor iemand fysiek onmogelijk om Satoshi te zijn, omdat een kliek van mensen het daar ook niet mee eens zou zijn en zou zeggen ‘Nee nee nee hij is een bedrieger’, of ‘Ze is een bedriegster’, dus Satoshi is op dit punt in feite onaantastbaar geworden. Niemand kan die persoon worden. Maar in het echte leven is het waarschijnlijk Adam Back.”

Speculatie dat Adam Back de pseudonieme Bitcoin-maker is, kreeg veel vaart in mei 2020 toen de YouTuber Barely Sociable een video uitbracht genaamd Bitcoin – Unmasking Satoshi Nakamoto, die tot nu toe bijna 660.000 views heeft verzameld. In deze video gaat de YouTuber dieper in waarom Adam Back en Satoshi Nakamoto dezelfde persoon zijn.

Bekijk de video hieronder:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN