Voormalig Ripple CTO verliest toegang tot $245 miljoen aan Bitcoin

De voormalige chief technology officer van het bekende blockchain-project Ripple, Stefan Thomas, is zijn wachtwoord voor een fortuin in Bitcoin (BTC) vergeten. Dit volgens een artikel dat gisteren in The New York Times verscheen.

Bijna tien jaar geleden kreeg Stefan Thomas, de voormalige CTO bij blockchainbedrijf Ripple Labs, 7.002 Bitcoins, die toen ongeveer $2 – $6 per stuk waard waren, voor het maken van een cryptocurrency-uitlegvideo. De Bitcoins werden vervolgens opgeborgen in een digitale portemonnee, echter weet Thomas het wachtwoord niet meer.

Thomas heeft acht van zijn meest gebruikte wachtwoorden gebruikt om toegang te krijgen tot zijn IronKey-harde schijf, in een poging om zijn miljoenen dollars te ontgrendelen, maar hij heeft tot op heden nog geen geluk gehad.

Helaas zijn er nog maar twee pogingen over voor Thomas om het juiste wachtwoord te raden, voordat het apparaat de inhoud automatisch versleutelt, waardoor Thomas het fortuin voor altijd zal verliezen. Thomas zei zelf het volgende hierover:

“Ik lag gewoon in bed en dacht erover na. Dan zou ik naar de computer gaan met een nieuwe strategie en het zou niet werken, en ik zou weer wanhopig zijn.”

Bitcoin-prijzen zijn de afgelopen drie maanden gestegen van $10.000 naar $41.000. De prijs van Bitcoin stond op het moment van schrijven op ongeveer $35.700, waardoor de ontoegankelijke voorraad naar schatting $245 miljoen waard is, wat dit een enorm dure les voor Thomas maakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!