Crypto Nieuws

Amerikaanse banken mogen nu stablecoins gebruiken

Het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) heeft een nieuwe brief gepubliceerd waarin staat dat banken nu toestemming hebben ​​om stablecoins te gebruiken voor transacties. Dit wordt in de brief aangeduid als “door de bank toegestane functies”, met inbegrip van maar niet beperkt tot betalingsactiviteiten.

Met andere woorden, banken kunnen nu stabiele munten gebruiken en accepteren als betaalmiddel, net als hun klanten. Dit is een enorme stap voorwaarts in waar cryptocurrency oorspronkelijk voor ontworpen was; het gebruiken als betaalmiddel.

Toen Bitcoin (BTC) in 2008 voor het eerst in “whitepaper-vorm” verscheen, werd gesteld dat Bitcoin en alle toekomstige vormen van crypto gebruikt zouden moeten worden als betaalmiddel voor goederen en diensten. Dit is momenteel echter nog steeds erg lastig, gezien de volatiliteit van de prijzen van cryptocurrencies. Stablecoins zijn echter, zoals de naam al zegt, stabiel. Dit maakt het voor banken een geschikter betaalmiddel dan echte cryptocurrencies.

In de brief staat het volgende over de stap:

“In de loop van de tijd zijn de financiële bemiddelingsactiviteiten van banken geëvolueerd en aangepast in reactie op veranderende economische omstandigheden en klantbehoeften. Banken hebben nieuwe technologieën toegepast om bankgeoorloofde activiteiten uit te voeren, zoals betalingen.

De hangende financiële behoeften van de economie worden goed geïllustreerd door de toenemende vraag op de markt naar snellere en efficiëntere betalingen door gebruik te maken van gedecentraliseerde technologieën zoals INVN’s, die financiële transacties valideren en registreren, waaronder stablecoin-transacties.”

Stephen Palley – een partner bij het in Washington D.C. gevestigde advocatenkantoor Anderson Kill – is niet verrast door dit hernieuwde sentiment. Hij gaf aan dat hoewel banken vaak traag zijn met het accepteren van nieuwe vormen van financiële technologie, ze meestal geen andere keuze hebben dan toe te geven.

Hij zegt dat dit in de jaren 90 hetzelfde was voor internetbankieren. Banken kozen er aanvankelijk voor om het te verwerpen, maar werden later gedwongen protocollen te volgen. Hij zei het volgende:

“Vroege internetbankieren kreeg goedkeuring van de OCC en is nu volledig geïntegreerd, ondanks de vroege bezorgdheid over de veiligheid of bruikbaarheid van dergelijke technologie voor veilige bankdiensten. De OCC blijft interesse tonen in en de wens om in contact te komen met nieuwe financiële technologie waar consumenten om vragen.”

Hoewel de toestemming er is, geloven individuen zoals Nic Carter – partner van Castle Island Ventures – dat stablecoins nooit fiat-valuta’s zullen vervangen en dat ze alleen zullen dienen als secundaire betaalmethoden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN