Reserve Bank of India crypto-verbod

Ripple zal op 22 februari 2021 de eerste mogelijkheid hebben om zich te verdedigen tegen de SEC

Het is jullie vast niet ontgaan dat Ripple’s cryptocurrency, XRP, de laatste tijd ter discussie staat. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ripple heeft aangeklaagd vanwege een vermeende illegale aanbieding van effecten.

De SEC klaagde Ripple en twee van zijn leidinggevenden op 22 december aan, met het argument dat CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen meer dan $1,3 miljard hebben opgehaald via een niet-geregistreerde effectenverkoop van XRP.

Volgens Ripple heeft de rechtszaak van de SEC al “talloze onschuldige XRP-retailbeleggers, die geen banden met Ripple hebben,” geschaad. Het bedrijf zei dat de beschuldigingen de regelgevende omgeving voor de hele crypto-industrie “onnodig vertroebeld” hebben. Daarnaast hebben verschillende crypto-beurzen, marktmakers en vermogensbeheerders de activiteiten omtrent XRP opgeschort, in afwachting op het vonnis.

Het slechte nieuws voor Ripple heeft zoals gezegd een groot effect gehad op de koers van de native cryptocurrency van het bedrijf, maar het lot van de munt is nog niet bezegeld. De in San Fransisco gevestigde startup heeft natuurlijk nog de mogelijkheid om zichzelf te verdedigen in de rechtszaal, en het is duidelijk geworden dat Ripple op 22 februari 2021 hier de eerste mogelijkheid toe heeft.

Op die datum zal de New York Southern District Court een pre-trail hoorzitting houden en rechter Analisa Torres heeft beide partijen opdracht gegeven de conferentie telefonisch bij te wonen, in het licht van de COVID-19-pandemie.

De SEC en Ripple hebben ook de opdracht gekregen om tegen 15 februari een gezamenlijke brief in te dienen, met daarin:

“1) Een korte beschrijving van de zaak, inclusief de feitelijke en juridische grondslagen voor de claim (s) en verdediging (en), (2) Eventuele overwogen moties en (3) Het vooruitzicht op schikking.”

We houden uiteraard, net als de rest van de crypto-community, deze zaak nauwlettend in de gaten, maar het ziet er niet goed uit voor Ripple.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN