Bitcoin

Waarom de Bitcoin koers klaar is voor een nieuwe rally

De snelle Bitcoin (BTC) koersbewegingen in de afgelopen dagen waren gigantisch, aangezien de koningsmunt steeds weer nieuwe records heeft verbroken. Vandaag werd het laatste record van $28.575 neergezet en BTC is sinds maart 2020 bijna verdrievoudigd. Analisten blijven vooralsnog bullish en voorspellen dat de koers zelfs naar $35.000 kan stijgen.

Ook de voormalige Wall Street-handelaar Tone Vays zei dat de Bitcoin koers op schema ligt om in 2021 de $300.000 te bereiken. In een YouTube livestream met Willy Woo gaf Vays aan dat een Bitcoin koers van $100.00 een overdreven conservatieve inschatting is. Bovendien voorspelt Vays dat de Bitcoin koers in 2021 naar $200.000 – $300.000 kan stijgen.

Bitcoin is klaar voor een nieuwe rally

De maandelijkse Relatieve Sterkte Index (RSI) van Bitcoin laat zien dat BTC klaar is voor een nieuwe prijsrally. De RSI wordt gebruikt om te bepalen of Bitcoin overbought of oversold is tegen een specifieke prijs. Wanneer de RSI de 70 overschrijdt, geeft dit aan dat het overbought is en oversold als hij onder de 30 is.

Een cryptohandelaar merkte op dat de maandelijkse RSI van Bitcoin boven de 80 zal sluiten. Als de geschiedenis zich weer herhaalt kunnen we een sterke rally zien. Je zou denken dat het als Bitcoin boven de 80 sluit het technisch overbought is, echter, heeft de RSI van Bitcoin de neiging om gedurende langere perioden oversold te worden tijdens een bullcyclus. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“De monthly candle staat op het punt boven de 80 te sluiten. Wanneer dit gebeurt, zet de bullish trend zich voort, met een gem. rendement van 1010,87%. Elke cyclus is korter. “

Bitcoin koers

Verder merkte hij op dat één indicator niet voldoende genoeg is om de prijscyclus van Bitcoin te voorspellen. Vays gaf aan dat een combinatie van meerdere indicatoren wel zouden kunnen dienen als richtlijn voor de toekomst. Hij zei:

“Je kunt een voorspelling niet baseren op een indicator. Wat we doen is verschillende methoden combineren om een richtlijn voor de toekomst te hebben, om te zien wat waarschijnlijker is. Maar uiteindelijk passen we ons aan, aan wat de prijs in het heden doet.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN