Bittrex heeft ook besloten om de handel in XRP stop te zetten

Steeds meer cryptocurrency-beurzen nemen het besluit om uit voorzorg XRP te verwijderen van hun platform. Zo is duidelijk geworden dat de bekende beurs Bittrex ook besloten heeft om alle XRP-handelsparen van zijn platform tegen 15 januari te verwijderen. De beurs heeft zijn klanten echter laten weten dat ze tot nader order toegang blijven hebben tot hun XRP-holdings, zelfs na de verwijdering. De verklaring luidde als volgt:

“Bittrex verwijdert XRP-markten op vrijdag 15 januari 2021 om 16.00 uur (PST). Tot nader order blijven klanten toegang houden tot hun XRP-portemonnee op Bittrex nadat de markten zijn verwijderd.”

Bitterex zal in totaal vier XRP-handelsparen verwijderen, waaronder,

BTC-XRP / ETH-XRP / USDT-XRP / USD-XRP

De SEC-rechtszaak tegen Ripple en twee van zijn leidinggevenden eisen een zware tol voor XRP, die tot nu toe meer dan 80% van zijn marktkapitalisatie heeft verloren in de nasleep van de rechtszaak. De SEC-beschuldiging dat XRP een effect is, heeft namelijk geleid tot een massale schrapping van XRP op cryptocurrency-beurzen en tot nu toe hebben bijna 10 crypto-platforms hun handelsdiensten voor de token stopgezet of aangekondigd dat ze XRP-handelsparen in de komende maand gaan schrappen.

De schrapping van de notering en de crashende tokenprijs hebben XRP zijn lang aangehouden en nogal controversiële derde plek gekost aan Tether en gisteren heeft Litecoin de token ook ingehaald. De munt is vandaag echter weer wat gestegen en wist de 4e positie weer terug te veroveren. De vraag is alleen of dit uitstel van executie is of dat de munt zijn herstel verder voort weet zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!