Bitcoin koers

Bitcoin is nu groter dan betalingsgigant VISA

De Bitcoin koers heeft, zoals eerder al aangegeven, vandaag de $25.000 verbroken en een nieuwe all-time high neergezet. Door deze flinke stijging wist de koningsmunt ook te stijgen op het lijstje van de grootste ‘bedrijven’ ter wereld. De munt wist namelijk zowel VISA als Mastercard in te halen en wist de 11e plek te veroveren op basis van marktkapitalisatie, volgens gegevens van Asset Dash.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is $461,9 miljard, twee miljard dollar hoger dan die van de aandelen in VISA, het 12e grootste actief op basis van marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie Mastercard, het 17e grootste activum op basis van marktkapitalisatie, is $332 miljard.

Bitcoin is echter nog ver verwijderd om in de top 10 te komen, aangezien de klasse B-aandelen van Berkshire Hathaway een marktkapitalisatie van $531,4 miljard vertegenwoordigen. Dit betekent dat Bitcoin een extra $70 miljard aan zijn marktkapitalisatie moet toevoegen.

De marktkapitalisatie van Bitcoin wordt berekend door de prijs, $24.859, te vermenigvuldigen met het totale aantal Bitcoin in omloop, 18.581.412. Om Berkshire Hathaway om te draaien, zou Bitcoin een prijs van $28.602 moeten bereiken.

Dit zou de CEO van Berkshire Hathaway, Warren Buffett, zeker irriteren, die Bitcoin eerder heeft afgedaan als ‘rattengif in het kwadraat‘. Volgens CNBC vertelde hij de aandeelhouders in 2018 dat cryptocurrency-handel ‘gewoon dementie’ is.

Maar als het erin zou slagen Berkshire Hathaway te overtreffen, zou Bitcoin de tiende grootste asset worden qua marktkapitalisatie. Zou dit Buffett overtuigen om toch te investeren in het rattengif?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN