Grayscale heeft 388.714 ETH gekocht in de afgelopen 30 dagen

Hoewel Grayscale Investments voornamelijk bekendstaat om zijn grote investeringen in Bitcoin (BTC), is het niet het enige cryptocurrency waar Grayscale groots op gokt. Zo tonen de laatste gegevens van Bybt.com aan dat het bedrijf in de afgelopen 30 dagen 388.714 ETH aan zijn Ethereum fonds heeft toegevoegd. Dit bedrag aan Ethereum is ongeveer $220 miljoen waard tegen de huidige Ethereum koers van $567. Dit brengt het totaal van Grayscale op ongeveer 2,94 miljoen ETH, met een waarde van ongeveer $1,66 miljard.

Grayscale Ethereum Bybt
Bron: Bybt.com

Het feit dat Grayscale 388.714 ETH in de afgelopen 30 dagen gekocht heeft, is een duidelijke indicator de institutionele interesse in andere cryptocurrencies, behalve Bitcoin, ook aan het groeien is. Daarnaast is de hoeveelheid Ethereum die aan de Grayscale Ethereum Trust toegevoegd is indrukwekkend te noemen en kan het een direct gevolg zijn van de lancering van Ethereum 2.0. Het is echter nog niet duidelijk of Grayscale uiteindelijk ook over zal gaan naar het staken van Ether voor zijn klanten. Het staken van de 2,95 miljoen ETH zou echter een goede manier kunnen zijn om waarde toe te voegen aan het Ethereum fonds van Grayscale.

Ethereum 2.0 depositocontract blijft investeerders aantrekken

Momenteel sturen Ethereum-investeerders hun munten nog steeds naar het depositocontract van Ethereum 2.0, ondanks dat de minimumvereiste op 24 november al bereikt werd. Volgens gegevens van CryptoQuant is er in totaal 1.411 miljoen ETH naar het depositocontract gestuurd (cijfers van 11 december). De stortingen blijven echter met de dag stijgen en dit duidt weer op het feit dat er voldoende vertrouwen is bij investeerders in de toekomst van de nummer twee cryptocurrency van dit moment.

Ethereum 2.0 CryptoQuant
Bron: CryptoQuant

Zo’n indrukwekkende toename in stortingen en toewijding door Ethereum-investeerders is een positief teken voor de toekomst van het project. Bovendien zou het voor Grayscale een stimulans kunnen zijn om het staken van Ether aan te gaan bieden, wat op zijn beurt weer gigantisch nieuws zou zijn voor Ethereum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!