Ethereum 2.0 lancering

Ethereum 2.0 zal officieel 1 december gelanceerd worden

Hoewel het er vóór het weekend er niet naar uit zag, is de lanceringsdatum van 1 december, door een flinke toename in het aantal Ether (ETH) dat gestort is op het nieuw contract van Ethereum 2.0, een zekerheid geworden.

Er is was iets meer dan 524.000 ETH nodig om het proces in gang te zetten en op het moment van schrijven staat de teller op 698.560 ETH. Dit terwijl er op zondag nog ‘maar’ 60% gestort was op de nieuwe blockchain.

Houders die hun ETH gestort hebben, zullen als eersten deelnemen aan het nieuwe Proof of Stake-model van Ethereum, dat investeerders de mogelijkheid geeft om het netwerk van kracht te voorzien en in ruil daarvoor beloningen te verdienen.

Ethereum 2.0 zal echter niet in één keer gelanceerd worden, maar zal in fases uitgerold worden. Fase 0 zal op 1 december van start gaan en de overige fases zullen in de komende jaren volgen. De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, gaf eerder al aan dat de verbeteringen het mogelijk zullen maken om 100.000 transacties per seconde (TPS) af te handelen via tweedelaags oplossingen. Hij zei het volgende:

“ETH2-schaling voor gegevens zal beschikbaar zijn *vóór* ETH2-schaling voor algemene berekeningen. Dit impliceert dat rollups het dominante schaalparadigma zullen zijn gedurende ten minste een paar jaar: eerst ~2-3k TPS met eth1 als datalaag, dan ~100k TPS met eth2 (fase 1).”

De Ethereum koers heeft ook gereageerd op het goede nieuws, aangezien de munt de afgelopen 24-uur er in is geslaagd om de $600-grens te doorbreken. Op het moment van schrijven staat de koers dan ook op $605 (€510).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN