De interesse in Ethereum (ETH) blijft ongekend hoog

De nummer twee cryptocurrency van dit moment heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen. Dit had alles te maken met de opkomst van DeFi en de langverwachte upgrade van het netwerk naar Ethereum 2.0, dat op 1 december gelanceerd werd.

De toegenomen populariteit van Ethereum (ETH) is dan ook terug te zien in de data. Zo laten de laatste gegevens van Glassnode zien dat het aantal Ethereum-adressen met ten minste één ETH opnieuw een recordhoogte heeft bereikt. De cijfers tonen aan dat het aantal nu 1.175.681 bedraagt.

Als we terugkijken in de data, is te zien dat het cijfer langzaamaan toegenomen is. Zo bedroeg het cijfer in januari nog ‘maar’ 972.924. Dit cijfer steeg echter explosief toen de opkomst van DeFi serieuze vormen aan begon te nemen en wist als zodanig in juni de 1 miljoen te passeren. In de afgelopen zes maanden bleef het aantal adressen met minimaal 1 ETH echter gestaag stijgen en wist een stijging van meer dan 12% te realiseren.

Dat klinkt misschien niet veel, maar het laat zien dat de belangstelling voor de op één na grootste cryptocurrency toeneemt – en dat we ons echt in een bullmarkt bevinden.

Toch zijn we niet helemaal waar we waren in 2017, toen de Ethereum koers een recordhoogte bereikte van $1.392. Destijds stegen portefeuilles met één ETH of meer met meer dan 1000% in een tijdsbestek van 12 maanden. Het is echter belangrijk om op te merken dat, in tegenstelling tot 2017, momenteel al veel mensen bekend zijn met cryptocurrencies, waardoor stijgingen van 1000% of méér lastiger te realiseren zijn.

Momenteel staat de Ethereum koers op ongeveer ~$600, wat neerkomt op een stijging van 9,5% in de afgelopen week, volgens gegevens van CoinMarketCap. Het is echter nog een eind verwijderd van zijn hoogste prijs ooit, maar als de ontwikkelingen omtrent Ethereum zo door blijven gaan, is het behalen van een nieuwe all time high alleen maar een kwestie van tijd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!