Aantal stortingen op Ethereum 2.0 bereikt 60%

Veel van de ogen in de cryptocurrency-markt zijn nu gericht op de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH). Dit komt omdat de deadline van het behalen van het benodigde aantal Ether op het depositocontract van Ethereum 2.0 om de hoek staat.

Het is namelijk zo dat, om Ethereum 2.0 te lanceren, er 524.288 ETH gestaked moet worden op de nieuwe blockchain. De deadline om dit aantal te halen is morgen al en het zal er om spannen of het benodigde aantal gehaald gaat worden vóór deze datum, aangezien er nu iets meer dan de helft gestort is.

Hoewel het aantal gestorte ETH de afgelopen dagen flink toegenomen is, is er nog steeds meer dan 200.000 ETH nodig om de lancering van Ethereum 2.0 door te laten gaan op 1 december.

Bijna 60% gestort op Ethereum 2.0

Op het moment van schrijven is er tot nu toe 312.512 Ether naar het aanbetalingscontract gestuurd, wat iets minder dan 60% van het benodigde bedrag is. Een bepaalde piek in het aantal kan worden opgemerkt in de afgelopen drie dagen, met een record dat werd bereikt op 22 november, met een inzet van 87.456 ETH.

Bovendien is het aantal unieke ETH-deposanten tot nu toe 1.029 – wat suggereert dat, gezien de hoeveelheid ingezette ETH, en dat het minimum dat kan worden ingezet 32 ETH is – Ethereum-whales de ruimte momenteel aan domineren zijn.

Het aanbetalingscontract is een cruciale stap voordat fase 0 van Ethereum 2.0 wordt gelanceerd. Zoals eerder gezegd, is het minimum van ETH 524.288 nodig om Ethereum 2.0 te activeren, en het moet 7 dagen vóór 1 december worden bereikt.

Ethereum koers profiteert ook

Talloze mensen beweren dat potentiële spaarders, in het bijzonder whales, wachten op het laatste moment om hun ETH te sturen. Tegelijkertijd zeggen sommige waarnemers uit de sector dat de stijgende prijs de deposito’s aanwakkert, die op zijn beurt weer de prijs voeden. Zo zei Kelvin Koh, medeoprichter en partner bij crypto hedge fund Spartan Capital, het volgende:

“Hoe dichter we bij 100% van de 524K-drempel komen, hoe hoger de prijs van ETH. We hebben geen mensen nodig die ETH op de markt te kopen om het hoger te sturen. Een gestaag stijgende ratio geeft het vertrouwen van de gemeenschap in ETH 2.0 aan en geeft aan dat mensen bereid zijn af te zien van hogere opbrengsten elders om te wedden op de toekomst van Ethereum.”

Door deze groeiende vraag naar ETH, is de Ethereum koers de afgelopen week sterk gestegen en overtrof voor het eerst in meer dan twee jaar het niveau van $500. Op het moment van schrijven handelt ETH tegen $593 en is het met ruim 12% gestegen in de afgelopen 24-uur. Het steeg tevens ongeveer 31% in één week, 43% in de afgelopen maand en 293% in een jaar.

Dit maakt ETH de op twee na beste performer van de top 10 munten van vandaag, alleen na Cardano (ADA) (+19%) en XRP (+13,5%). Ondertussen is de Bitcoin koers ook bezig met een stijging en heeft 2,7% gewonnen in de afgelopen 24-uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!