XRP koers

XRP koers boekt grote winsten, maar hoe komt dit?

De nummer drie cryptocurrency van dit moment (als we de stablecoin Tether niet meerekenen), XRP, heeft de cryptocurrency-markt verrast door zeer hoge tweecijferige winsten te boeken in een periode van 24 uur. Volgens CoinMarketCap is de XRP koers met 25% gestegen, wat een stuk hoger is dan de indrukwekkende winsten van andere grote digitale activa zoals Ethereum (5,46%), ChainLink (5,95%) en Cardano (15,67%).

Slechts 24 uur geleden consolideerde XRP op het prijsniveau van $0,30. Een snelle blik op de XRP-grafiek laat zien dat de cryptocurrency net een 2020-piekwaarde van $0,437 heeft bereikt, wat een toename van 45,6% in een periode van 24 uur betekent. Op het moment van schrijven is de XRP koers een beetje afgekoeld en wordt het verhandeld voor $0,40.

Flare Networks snapshot zorgt voor bullish momentum

Het indrukwekkende momentum van XRP in de cryptomarkten wordt toegeschreven aan twee factoren. Om te beginnen komt de snapshot van Flare Networks dichterbij. Het evenement staat gepland voor 12 december met meerdere crypto-beurzen, portefeuilles en platforms die hun steun voor het evenement aan hebben gekondigd.

Over het algemeen hebben snapshots, die tot airdrops leiden, een bullish effect op het betreffende digitale activum. In dit geval hopen investeerders te profiteren van de mogelijkheid om ‘gratis’ Spark-tokens te bezitten zodra de airdrop is afgerond.

XRP koers ziet er goed uit op macroniveau

Ten tweede vertoonde XRP een bullish momentum op macroniveau. Dit feit werd benadrukt door de prominente crypto-analist MagicPoopCannon die postuleerde dat XRP misschien $0,80 of zelfs $0,92 zou testen. Hij zei het volgende in een recente analyse:

“Op basis van de grootte van het vallende wigpatroon, heb ik geconstateerd dat het opwaartse doel rond het 0,80-niveau zou moeten liggen. De correctie van 23,6% voor de hele bearmarkt ligt echter op ongeveer 0,92. Het is dus mogelijk dat XRP ver boven het 0,80-niveau kan stijgen om het 0,92-niveau te testen. De MACD drukt een sterke uitbreiding naar boven af, waardoor de kans op een push naar hogere niveaus wordt vergroot.”

Bovendien had Timothy Peterson, van Cane Island Alternative Investors, ook voorspeld dat de XRP koers volgend jaar een kans zou kunnen bieden op grotere winsten dan die van Bitcoin. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat mensen verrast zullen zijn over de prestaties van Ripple in 2021, het zal waarschijnlijk zijn beste jaar sinds 2017 hebben en misschien beter presteren dan Bitcoin.”

Hoewel de indrukwekkende run van XRP in de afgelopen week goed nieuws is voor de XRP-fans, wordt er door handelaren en investeerders geadviseerd om altijd te letten op plotselinge bewegingen van Bitcoin die het feest zouden kunnen verpesten. Opletten geblazen dus!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN