Reserve Bank of India crypto-verbod

Binance heeft een rechtzaak aangespannen tegen Forbes

‘S werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft gisteren een rechtzaak aangespannen tegen het bekende mediabedrijf Forbes Media en twee van zijn schrijvers wegens laster. De beurs diende deze aanklacht in bij de Amerikaanse districsrechtbank van New Jersey en het is een reactie op het recente Forbes-verhaal waarin onder andere beweert werd dat Binance “een uitgebreide bedrijfsstructuur had ontworpen om opzettelijk toezichthouders te misleiden”.

In de rechtszaak ontkende Binance, “georganiseerd volgens de wetten van de Kaaimaneilanden”, alle claims. Het zei dat de inhoud van het verhaal “vals, misleidend en zeer lasterlijk” is. Het ging verder met:

“Binance overtreedt niet, en voldoet volledig aan, alle toepasselijke wetten, regels en voorschriften in zijn activiteiten. Binance probeert niet om regelgevende entiteiten in welke jurisdictie dan ook te omzeilen.”

Binance beweert dat het “miljoenen dollars” verlies geleden heeft als gevolg van het Forbes-verhaal. Als gevolg hiervan zoekt de beurs zowel compenserende als punitieve schadevergoeding voor een bedrag dat tijdens het proces moet worden aangegeven.

Een woordvoerder van Binance vertelde The Block dat de beurs de klacht heeft ingediend om zijn reputatie te beschermen en gerechtigheid te zoeken. De woordvoerder gaf het volgende aan:

“Deze rechtszaak is bedoeld om gerechtigheid te zoeken in valse en lasterlijke verklaringen die grote reputatieschade en bedrijfsschade hebben veroorzaakt, waaronder een grove verkeerde voorstelling van zaken en bedoelingen te goeder trouw en operaties binnen de grenzen van de wet.”

Ze zeiden verder dat Binance niet tegen de vrijheid van informatie en pers is:

“Deze rechtzaak is geen weerspiegeling van onze kernwaarde en geloof in vrijheid, maar waarborgt de waarheid en gerechtigheid. We willen jou [The Block] en de media verzekeren dat deze rechtzaak geen enkele bedreiging vormt voor de berichtgeving van Binance. Wij, en alle toonaangevende spelers in de branche, hebben media nodig om ons verantwoordelijk te houden en informatie aan het publiek te rapporteren.”

Opvallend is wel dat Binance eerder gedreigd heeft The Block aan te klagen vanwege een verhaal dat beweerde dat het kantoor van de beurs in Shanghai werd gesloten na een bezoek van de Chinese politie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN