Lightning Network

Bitcoin koers maakt zich klaar om richting $30.000 te stijgen

De Bitcoin koers is de afgelopen weken aanzienlijk gestegen en alleen al in de afgelopen vijf weken steeg BTC met meer dan 50%. Bovendien heeft de Bitcoin (BTC) koers vandaag weer een mooie prestatie neergezet. De koningsmunt brak vandaag voor het eerst sinds januari 2018 het psychologische niveau van $18.000 en steeg zelfs door tot $18.500. Analisten blijven vooralsnog optimistisch en verwachten nog een verdere stijging. Op het moment van schrijven zelfs op $18.200 – €15.350.

Bitcoin koers op weg naar $30.000

Volgens de bekende cryptocurrency analist Alan Masters, kun je je Bitcoin maar beter vasthouden dan verkopen. Hij heeft namelijk aangegeven dat de Bitcoin koers voor juni 2022 richting de $30.000 kan stijgen. Voor deze voorspelling maakt de analist gebruikt van de Relative Strength Indicator ofterwijl RSI. Deze indicator meet de snelheid en verandering van prijsbewegingen, die helpt bij het bepalen van een koop- of verkoopmoment.

Bij een RSI waarde boven de 70 is een actief ‘overbought’ en bij een waarde onder de 30 is het ‘oversold’. Op de onderstaande grafiek kunnen we zien dat Bitcoin op de wekelijkse timeframes in 2017 ‘overbought’ was. De RSI kwam zelfs meerdere malen boven de 80 uit. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Toen Bitcoin voor het eerst zo hoog werd op de wekelijkse RSI, groeide het meer dan 550 dagen recht omhoog. Als we vanaf nu, november 2020, vergelijkbare acties ondernemen, zullen we tot 2022 in mei de prijzen blijven stijgen met hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten.”

Bitcoin koers

Alan Masters onderbouwde zijn Bitcoin koersdoel door de eerdere stijging van de prijs-RSI, de hoeveelheid hype, FOMO en instituties die in BTC investeren.

Alan Masters zei:

“Grote instellingen of grote regeringen zoals de VS kopen misschien een groot aantal Bitcoin. Als dit gebeurt, is er helemaal geen reden om te verkopen, want als zij kopen dan is het voor de lange termijn kopen, en dan weten ze dat er iets groots gaat gebeuren.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“We zien Bitcoin misschien naar $30.000, $50.000, $80.000 of meer stijgen in de komende jaren. Natuurlijk zal de tijd het leren, maar één ding weten we zeker: Bitcoin gaat altijd 10x hoger dan wat de meeste mensen denken dat mogelijk is.”

Zijn Bitcoin koersvoorspelling van $30.000 kwam voort door middel van een Fibonacci Retracement-grafiek.

BTC op weg naar all time high

We spraken ook met Daan van Beneluxcrypto over zijn visie op de Bitcoin koers. Hij gaf aan dat we vannacht een daily close hebben gemaakt boven de fib 2.0 en vervolgens heeft de pump doorgezet tot de $18.500, waar direct achteraan een dumpje heeft plaatsgevonden van $1.300. Echter is deze dip zeer snel opgekocht en zijn we weer terug boven de $18.000, gaf hij aan. Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“De RSI op de 4hr is uitgebroken en volume begint weer te komen. Dit zijn bullish tekenen. Verder is er ook weinig resistance tot en met de $19.000 USDT zone ( de fib 2.272), zoals we eerder in ons Telegram kanaal hadden aangegeven.”

Bitcoin koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN