Ethereum Nieuws

Benelux Crypto: Ethereum koers maakte een fake-out, maar wat nu?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we de Ethereum koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Wat direct opvalt op de 4hr is dat we een rising wedge hebben gevormd en gisteren een fake-out hebben gehad. Normaal gesproken breken rising wedges naar boven uit. Als gevolg van de fake-out zijn we weer terug gevallen binnen de wedge en hebben we een paar uur geleden de onderste lijn geraakt. Dit is samengevallen met de fib 1.618 support en op dit moment is er dan ook een bounce gaande.

Op de RSI zien we deze fake-out ook terug; we waren uitgebroken uit de driehoek naar boven maar zijn er vervolgens weer onder gevallen. De lijn direct boven de RSI zal nu dan ook als resistance dienen. De Mac-D ziet er neutraal uit op dit moment.

Daggrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Op de daily kunnen we direct zien dat er op dit moment een bearish divergence op de RSI aan het uitspelen is. Ook zien we een overduidelijke trendline op de RSI. Ik verwacht de aankomende dagen weer een touch met deze trendline. Het is essentieel dat die lijn het moet houden.

Verder zien we dat de candle van vandaag dik rood is maar de dag is natuurlijk nog niet voorbij. We zouden graag een candle close boven de $460 willen zien. De Mac-D beweegt nog steeds in de bullish zone!

Conclusie

Belangrijk blijft natuurlijk zoals altijd dat we BTC/USDT in de gaten moeten blijven houden omdat ETH/USDT in de regel de Bitcoin koers volgt. Het liefst willen we dan ook BTC/USDT boven de $16.000 blijft en géén agressieve moves maakt, zodat de Ethereum koers en de altcoins bij kunnen trekken. Als we de daily en de 4hr tegenelkaar afwegen zijn we vooralsnog bullish. In iedergeval tot we een 4hr close met toegenomen volume onder de rising wedge maken!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN