Crypto Nieuws

Ripple opent nieuw kantoor in Dubai

Blockchain-betalingsbedrijf Ripple heeft een regionaal hoofdkantoor geopend in Dubai, wat de intentie van de in San Francisco gevestigde organisatie onderstreept om weg te gaan uit de VS vanwege de vijandige regelgevingen in het land.

Volgens een bericht op zaterdag (7 november) heeft Ripple een kantoor opgezet in het Dubai International Financial Centre (DIFC). DIFC is een mega financiële hub in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) met een eigen gerechtelijk systeem en regelgevend kader. Het is ook een belastingvrije regio die geen beperkingen stelt aan buitenlanders.

Dankzij dit vriendelijke regelgevingsklimaat heeft DIFC meer dan 2.500 geregistreerde bedrijven. De CEO van DIFC Authority, Arif Amiri, verwees naar het fintech-bedrijf van $10 miljard als “een van de meest opwindende toevoegingen” in 2020, eraan toevoegend dat ze samen het gebruik van blockchain-technologie in de regio kunnen versterken.

“Ripple is één van de meest opwindende toevoegingen van klanten aan DIFC dit jaar. Ze staan ​​wereldwijd hoog aangeschreven voor innovatie in de financiële sector en zijn daarom een ​​perfecte partner en klant voor DIFC, gezien onze visie om de toekomst van financiën te stimuleren. Samen zullen we het gebruik van blockchain in Dubai, de VAE en de regio bevorderen en de Emirates Blockchain Strategy 2021 versnellen.”

Volgens Navin Gupta, de algemeen directeur voor Zuid-Azië en MENA bij Ripple, heeft het bedrijf al een aanzienlijk klantenbestand in de regio, waardoor de overstap naar DIFC een makkie was, en ging verder met:

“Ons regiokantoor zal dienen als springplank om onze blockchain-gebaseerde oplossingen te introduceren en onze banden met nog meer financiële instellingen in de regio te verdiepen. We voelen ons zeer welkom in ons nieuwe regionale huis in het DIFC.”

Ripple op zoek naar een beter onderkomen

Ripple is momenteel verwikkeld in een juridische strijd met enkele vroege investeerders die beweren dat het bedrijf hen XRP heeft verkocht als een niet-geregistreerd effect en dat ook de leidinggevende van het bedrijf enkele misleidende verklaringen heeft afgelegd. Ripple is deze aantijgingen blijven ontkennen.

Als XRP wordt geclassificeerd als een effect, zou het actief in het vizier van toezichthouders komen te staan, met meer verwoestende gevolgen voor Ripple, die beweert onafhankelijk te zijn van het digitale actief. Niettemin bezit het bedrijf meer dan 50% van alle bestaande XRP.

Als gevolg hiervan, en andere redenen, overweegt het bedrijf om zijn hoofdkantoor van de VS naar een ander rechtsgebied te verplaatsen waar de regels duidelijk zijn om verdere controle door de regelgevende instanties te voorkomen. Zoals wij eerder meldde overweegt het bedrijf ook een verhuizing naar Japan, aangezien de grootste partner van het bedrijf, SBI Group, daar ook gevestigd is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN