Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen geen negatieve invloed hebben op Bitcoin koers, aldus Grayscale CEO

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan om de hoek. Veel analisten/experts in de crypto-industrie hebben aangegeven dat de uitkomst hiervan een grote invloed kan hebben op de Bitcoin koers. Andere analisten zijn hier niet zo zeker van. Zo gaf Barry Silbert, CEO van Grayscale, aan dat hij denkt dat de uitslag van de verkiezingen het huidige beleid van de regering om meer geld te drukken niet zou veranderen. Dit zou volgens hem in het voordeel blijven spelen van Bitcoin (BTC).

Als de overheid meer geld afdrukt, heeft dit meestal de neiging om de inflatie te verhogen. Barry gelooft dat dit overheidsbeleid alleen maar zou aantonen dat BTC een betere opslag van waarde is dan de fiat-valuta’s die we altijd hebben gekend.

COVID-19 heeft positieve invloed gehad op Bitcoin-adoptie

In het recente rapport van Grayscale, dat zich richtte op de groei van Bitcoin in het afgelopen jaar, werd duidelijk dat het vertrouwen in de koningsmunt flink gegroeid is en dat de komende verkiezingen mogelijk geen negatieve invloed zullen hebben op de acceptatie en toegankelijkheid van Bitcoin.

Dit omdat het vertrouwen in de economie gedaald is vanwege de uitbraak van COVID-19. In het onderzoek werd duidelijk dat steeds meer mensen hierdoor geïnteresseerd zijn in het investeren in Bitcoin. Het onderzoek gaf het volgende aan:

“De rente neemt toe: meer dan de helft van de VS investeerders zijn geïnteresseerd in investeren in Bitcoin. In 2020 toonde meer dan de helft (55%) van de ondervraagden interesse in Bitcoin-investeringen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 36% van de investeerders die zeiden dat ze geïnteresseerd waren in 2019.”

Tevens werd duidelijk dat, van degenen die aangaven te investeren in Bitcoin, 83% dit in het afgelopen jaar heeft gedaan, wat aangeeft dat de interesse dit jaar flink is toegenomen.

Daarnaast gaf 63% van de respondenten, die de afgelopen vier maanden in Bitcoin hadden geïnvesteerd, aan dat de COVID-19-pandemie een impact had op hun beslissing. Bovendien vond 39% Bitcoin aantrekkelijker vanwege de pandemie. Slechts 13% zei dat de gebeurtenissen rond COVID-19 de asset minder wenselijk maakten.

Het rapport benadrukte ook het groeiende bewustzijn over cryptocurrencies in de wereld. Mensen weten meer over Bitcoin dan in voorgaande jaren. Dit bewustzijn heeft ertoe geleid dat meer mensen het crypto-activum vertrouwen en heeft er ook toe geleid dat mensen, die tot nu toe sceptisch waren over investeren in BTC, overgehaald werden om toch de stap te wagen en nu trouwe HODLers zijn. Zo waren er in 2019 21 miljoen BTC-investeerders en dit aantal is dit jaar gestegen tot 32 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!