Craig Wright Satoshi Nakamoto

BitMEX CTO weer op vrije voeten na betalen van $5 miljoen borgtocht

Samuel Reed, de CTO van de bekende Amerikaanse Bitcoin-derivatenbeurs BitMEX, die werd aangeklaagd en gearresteerd door het ministerie van Justitie van de Verenigde Staten is op 1 oktober op borgtocht vrijgelaten. Reed heeft een regeling van $5 miljoen ondertekend voor zijn vrijlating in afwachting van gerechtelijke procedures.

Volgens de gerechtelijke documenten, die op 1 oktober zijn goedgekeurd, wordt Reed’s borgsom van $5 miljoen uitbetaald als hij niet voor de rechtbank verschijnt of zich niet overgeeft om een ​​straf uit te zitten die de rechtbank hem kan opleggen. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst van de beklaagde heeft Reed $500.000 in contanten bij de rechtbank achtergelaten.

Reed werd op 22 oktober gearresteerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie in Massachusetts voor het negeren van witwasregels in strijd met de Bank Secrecy Act, evenals het illegaal aanbieden van derivatenhandel aan de particulieren in de VS. Naast de aanklachten van het DoJ, heeft de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een civiele handhavingsactie ingediend in het zuidelijke district van New York tegen Reed, Hayes, Delo en verschillende aan BitMEX gelieerde bedrijfsentiteiten.

De medeoprichters en collega’s van Reed, Arthur Hayes, Ben Delo en Gregory Dwyer, die allemaal met dezelfde aanklachten zijn aangeklaagd, blijven volgens de DoJ “op vrije voeten”.

Samuel Reed, samen met Arthur Hayes, CEO van BitMEX, en twee andere BitMEX-oprichters hebben officieel afstand gedaan van hun posities in het licht van de aanklachten.

De aantijgingen tegen de oprichters zijn strafbare feiten die kunnen worden bestraft met een maximumstraf van vijf jaar gevangenisstraf voor elke aanklacht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN