Bitcoin koers zal binnen 5 jaar $1.000.000 bereiken, aldus Raoul Pal

Raoul Pal – de oprichter en CEO van Global Macro Investor, die meer dan 50% van zijn kapitaal in Bitcoin (BTC) heeft – verwacht een golf van institutionele fondsen, waardoor de Bitcoin koers in de komende 5 jaar naar $1.000.000 geduwd zal worden.

In een interview met Stansberry Research zei de voormalige hedgefondsbeheerder dat de wereldeconomie zich beweegt van de ‘hoopfase’ naar de ‘insolventiefase’, aangezien beleggers beseffen dat de economie zich veel langzamer zal herstellen van de COVID-19-pandemie dan oorspronkelijk werd verwacht. Samen met institutionele adoptie gelooft hij dat dit verhaal de perfecte set-up kan vormen voor een enorme BTC-bull-cyclus op de lange termijn.

“… Er is geen stimulans, en we hebben meer problemen in Europa, de VS en elders, en bedrijven hebben niet genoeg cashflow. Ze komen massaal dichterbij en dat is wat ik de ‘Insolventiefase’ noem …”

Hij ging verder met:

“Ja, ik denk dat [$1 miljoen] ongeveer zal kloppen. Alleen al van wat ik weet van alle instellingen en alle mensen met wie ik spreek, komt er een enorme geldmuur binnen. Het is een enorme geldmuur. Alleen de leidingen zijn er nog niet om mensen toe te staan ​​het te doen, en dat komt eraan, maar het staat op iedereen z’n radar en er werken veel slimme mensen aan.”

Hoewel Pal zichzelf beschouwt als een ‘hybride adoptant’ van zowel goud als Bitcoin, zegt hij nog steeds dat hij overweegt zijn goud te verkopen om meer Bitcoin te kopen. Hij zei het volgende:

“Wanneer je de macro-kans krijgt, wanneer het allemaal gebeurt en Bitcoin begint uit deze patronen te breken die zich aan het vormen zijn, zal het enorm beter presteren dan goud. Ik ben daar 100% zeker van, dus in welk geval, waarom zou ik dan nog goud hebben?”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!