Bitcoin koers weer boven $11.000, maar wat nu?

Het valt niet te ontkennen dat de Bitcoin koers moeilijk heeft gehad sinds de drop van $12.000. Het is echter wel zo dat het deze week een stuk beter gaat met de koningsmunt. Vandaag heeft de koers zelfs de $11.000 weer weten te doorbreken. Deze stijging is alleen wel wat anders dan de vorige, aangezien Ethereum (ETH) en de meeste DeFi-tokens momenteel aan het dalen zijn, waardoor de Bitcoin dominantie aan het toenemen is.

Sommige handelaren suggereren dat winsten van Ethereum en DeFi-tokens naar Bitcoin worden geloodst. Zo zei Denis Vinokourov, hoofd van onderzoek voor de crypto-beurs Bequant, het volgende aan CoinTelegraph:

“Elke onmiddellijke bezorgdheid over de duurzaamheid van bepaalde DeFi-gebaseerde aanbiedingen zal waarschijnlijk een zekere mate van ondersteuning voor Bitcoin bieden. ETH en BTC kunnen dus in een neerwaartse trend blijven. Alhoewel die markt echter overdreven gefixeerd op DeFi lijkt te zijn en negeert de positieve ontwikkelingen die de afgelopen dagen uit Ethereum zijn gekomen, die erop wijzen dat de overgang naar 2.0 goed op schema ligt.”

Anderen hebben laten doorschemeren dat MicroStrategy’s bulkaankoop van BTC ertoe heeft geleid dat de spotprijzen van de dominante cryptocurrency zijn gestegen. MicroStrategy heeft $175 miljoen aan BTC gekocht, wat een flinke stijging teweeg kan brengen, zoals on-chain analist Willy Woo opmerkte, kan een order van meer dan $100 miljoen op de spotmarkt leiden tot een stijging van meer dan 3%.

Desalniettemin, na de uitbraak van Bitcoin boven $10.500, een niveau dat als een sterke weerstand heeft gewerkt, is het sentiment van handelaren gemengd. Sommige handelaren denken dat BTC te maken zal krijgen met afwijzing op het $11.000-niveau. Anderen voorzien een continue rally voorbij de $11.000, dankzij optimistische indicatoren op de keten. Hierdoor hebben we even een kijkje op Twitter genomen om te zien wat de bekende handelaren verwachten.

CryptoMichaël verwacht $11.100-$11.300

De welbekende Nederlandse analist CryptoMichaël heeft op Twitter aangegeven dat hij verwacht dat de Bitcoin koers op weg is richting $11.100-$11.300. Hij tweette het volgende:

Inmortal technique verwacht $9.400

Een andere bekende trader verwacht ook een stijging richting $11.400, echter denkt hij dat de Bitcoin koers daarna een drop gaat maken richting $9.400. Hij tweette het volgende:

Hoe het uiteindelijk gaat lopen is natuurlijk afwachten, echter is het wel een goed teken dat de Bitcoin koers weer boven de $11.000 uit is gekomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!