IRS privacy-munten

Amerikaanse IRS looft beloning van $625.000 uit aan diegene die Monero (XMR) weet te kraken

De afgelopen jaren is Bitcoin (BTC) vaak in verband gebracht met criminele activiteiten. Het is echter zo dat dit de laatste tijd aan het afnemen is. De koningsmunt wordt steeds minder gebruikt voor frauduleuze activiteiten en dit is waarschijnlijk te danken aan het feit dat het steeds makkelijker is geworden om de criminelen op te sporen.

Hierdoor maken criminelen steeds vaker gebruik van privacy-munten, zoals Monero (XMR). Dit maakt het voor wetshandhavingsinstanties steeds lastiger om de daders op te sporen. Met privacy-munten zoals Monero kunnen gebruikers hun geld met sterke privacy overboeken. Ze gebruiken hiervoor verschillende methoden, zoals het verdoezelen van de transactiebedragen en de wallet-adressen van de afzender en ontvanger. Dit in tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, waar adressen kunnen worden herleid tot bekende wallets en crypto-beurzen, en vervolgens tot iemands identiteit.

IRS wil privacy-munten gekraakt zien

Het is echter zo dat de Amerikaanse Internal Revenue Services (IRS), dat feitelijk de Amerikaanse belastingdienst is, toch zijn best doet om de code van Monero en andere privacy-munten te kraken. De instelling is hier zelfs zo op gebrand, dat het besloten heeft om een premie van maximaal $625.000 uit te keren aan degene die hierin slaagt.

Het voorstel van de IRS ging als volgt:

“IRS-CI zoekt een oplossing met één of meer aannemers om innovatieve oplossingen te bieden voor het traceren van privacy-munten, zoals deskundige tools, gegevens, broncode, algoritmen en softwareontwikkelingsdiensten.”

De instelling ging verder met:

“Momenteel zijn er beperkte onderzoeksmiddelen voor het opsporen van transacties met cryptocurrency-munten zoals Monero of off-chain transacties die privacy bieden aan illegale actoren.”

Een beloning om Monero te kraken

Onder de voorwaarden worden particuliere aannemers en individuen uitgenodigd om een ​​werkend prototype in te dienen van hoe ze Monero kunnen kraken. Deze kunnen variëren van een systeem dat geïdentificeerde informatie van een Monero-portemonneegebruiker biedt, tot de exacte tijd, datum en bedrag voor een specifieke transactie op het netwerk, tot zelfs meer geavanceerde tools die statistisch kunnen voorspellen wanneer een bepaald adres waarschijnlijk een transactie zal uitvoeren.

De IRS accepteert aanmeldingen tot 16 september. Degenen die de uitdaging aangaan, ontvangen hun premie in twee fasen: ten eerste een eerste betaling van $500.000 voor het ontwikkelen en tonen van een werkend concept (acht maanden na aanvaarding van het voorstel) en later een betaling van $125.000 na een pilot.

Tot nu toe hebben bedrijven zoals Chainalysis samengewerkt met de Amerikaanse overheid om criminele activiteiten op populaire crypto-netwerken, zoals Bitcoin, op te sporen. Vorige maand werd aangekondigd dat het bedrijf met de IRS gaat samenwerken om te helpen bij het neerhalen van drie beruchte terroristische organisaties.

Maar zelfs Chainalysis heeft het moeilijk gehad om de privacymechanismen te achterhalen die munten zoals Monero maken tot wat ze zijn. Zoals wij eerder al op onze website aangaven, beweert Blockchain-analysebedrijf CipherTrace dat het een oplossing heeft voor Monero, maar deze oplossing wordt momenteel nog hevig betwist door leden van de Monero-gemeenschap.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN