Contact-traceringsapplicatie Google Apple

Transacties met Monero (XMR) zijn nu traceerbaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Cryptocurrency-inlichtingenbedrijf CipherTrace kondigde gisteren aan dat het een toolset heeft ontwikkeld voor het traceren van transacties die gedaan worden met de populaire privacy-munt Monero (XMR). Daarnaast gaf het aan dat het dit heeft ontwikkeld in opdracht van het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS).

Het bedrijf tweette het volgende:

Monero is populair geworden vanwege zijn privacygerichte ontwerp, waardoor het na Bitcoin (BTC) de meest populaire munt is voor darkweb-transacties. CipherTrace beweert echter dat zijn tools onderzoekers in staat zullen stellen om Monero-transacties te zoeken, te verkennen en te visualiseren.

1 jaar in ontwikkeling

Vanwege de privacy-eigenschappen van de munt was het dan ook geen gemakkelijke taak om de toolset te ontwikkelen. Het bedrijf gaf aan dat het ongeveer een jaar aan de toolset gewerkt heeft, die werd uitgevoerd via een contract met het DHS Science & Technology Directorate.

In ruil voor deze toolset werd er, volgens GovTribe, in de loop van het contract ongeveer $2,4 miljoen uitbetaald aan CipherTrace, dat in 2018 werd ondertekend en een maximale potentiële waarde had van $3,6 miljoen.

Hoewel de tools zijn ontwikkeld voor het gebruik van het DHS om gestolen of illegaal gebruikte fondsen op te sporen, suggereert CipherTrace dat crypto-beurzen, trading desks en investeringsfondsen er ook baat bij hebben om te weten dat ze geen crimineel geld accepteren.

Bovendien is CipherTrace van plan om verdere functionaliteit toe te voegen aan de huidige versie van de toolset, met functies zoals “clustering van entiteitstransacties, portemonnee-identificatie, [en] uitwisselingsattributie”.

Een klap of een zege voor Monero?

En hoewel de aankondiging van vandaag een klap lijkt te zijn tegen Monero en de belofte van privacymunten, schildert CipherTrace het af als een positief punt voor de toekomst van XMR – vooral gezien het feit dat het van sommige beurzen is geschapt.

Dave Jevans, CEO van CipherTrace, zei het volgende in een verklaring:

“Analytics is cruciaal voor het voortbestaan ​​van privacymunten, want als ze de risico’s niet kunnen inschatten, kunnen sommige regeringen transacties met privacymunten buitengewoon moeilijk maken of ze regelrecht verbieden, zoals Japan.”

Hij ging verder met:

“Verschillende Koreaanse beurzen hebben privacymunten geschrapt en vorige week hebben verschillende Australische beurzen Monero en Zcash verboden. Omdat privacy onszelf verdedigt, hopen we dat we door het ontwikkelen van mogelijkheden voor het traceren van Monero kunnen helpen de levensvatbaarheid van Monero te verzekeren.”

Hij gaf echter wel aan dat het geen individuen kan identificeren:

“We zeggen niet dat we individuen kunnen identificeren en dat hebben we bij CipherTrace nog nooit gedaan. We identificeren geen personen, namen, adressen, al die dingen. Wat we wel bieden, zijn tools voor wetshandhaving, wanneer er sprake is van legitieme misdrijven, om hen te helpen onderzoeken te doen en vervolgens hun werk te doen om de personen te identificeren.”

Wat denken jullie? Is dit een klap of een zege voor Monero? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN