Bitcoin Goud

Bitcoin correlatie met goud bereikt recordhoogte

Bitcoin (BTC) en goud worden de afgelopen jaren al vaak met elkaar vergeleken. Sommigen noemen Bitcoin dan ook het digitale goud. Hoewel dit in het verleden wellicht meer hoop dan waarheid was, is het de afgelopen tijd steeds meer waar geworden. Het is namelijk zo dat de afgelopen maanden Bitcoin en goud nauw gecorreleerd met elkaar zijn, d.w.z. dat de Bitcoin koers de goudprijs vaak volgt.

Uiteraard is de Bitcoin koers een stuk volatieler en maakt grotere bewegingen dan goud, echter stijgen en dalen ze samen en laten ze vergelijkbare patronen zien. Nu is het zelfs zo dat de correlatie tussen de twee activa groter is dan ooit tevoren. De 60-daagse correlatie tussen de twee activa zweeft op recordhoogtes van meer dan 0,5, volgens de gegevens van Coin Metrics.

Bron: Coin Metrics

Zoals hierboven duidelijk te zien is, is de positieve correlatie tussen de twee enorm gestegen sinds begin juli. Dit was ook, niet geheel toevallig, precies het moment dat de Amerikaanse dollar het moeilijk begon te krijgen. De uitverkoop van de greenback, de wereldwijde reservevaluta, wordt gezien als een goed voorteken voor schaarse activa zoals Bitcoin en goud.

Door de stijgende correlatie wordt het verhaal van Bitcoin als waardeopslag maar weer eens bevestigd en als zodanig kan de gevoeligheid van de cryptocurrency voor bewegingen in risicovolle activa, voornamelijk aandelen, verminderen. Het is namelijk een feit dat Bitcoin maandag de steun van $10.000 voor de vijfde opeenvolgende dag wist te verdedigen, ondanks verliezen op Wall Street.

De herhaalde verdediging van de kritieke steun, in combinatie met verschillende bullish ontwikkelingen in on-chain metrics, suggereert dat er ruimte is voor een herstel.

Miners blijven onaangedaan doorwerken

De fundamenten van Bitcoin blijven er ook nog steeds goed uitzien. Er is namelijk te zien dat de hash snelheid van Bitcoin, volgens gegevens van Glassnode, tot recordhoogtes is gestegen en momenteel in de buurt van 150 exahashes per seconde staat.

Verder heeft het percentage Bitcoin dat in meer dan drie jaar onbewogen is gebleven, het hoogste punt in twee jaar bereikt van 30,91%, volgens gegevensbron Glassnode.

Simon Peters, crypto-analist bij eToro, zei het volgende tegen CoinDesk:

“Het suggereert een toename van de holdingmentaliteit. De recente daling vertegenwoordigt dat het oversold is en kopers kunnen binnenkort de markt weer betreden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN