Bitfinex

Bitfinex dient motie tot seponering in bij rechtbank

iFinex – het moederbedrijf van de bekende cryptocurrency-beurs Bitfinex – heeft samen met Tether een motie ingediend om alle beschuldigingen van Bitcoin-marktmanipulatie ongeldig te laten verklaren.

Korte samenvatting van de aanklacht

Zoals wij eerder al meldde wordt Bitfinex momenteel geconfronteerd met beschuldigingen van Bitcoin-manipulatie. Op 3 juni hebben de eisers de rechtszaak aangespannen bij de Southern District Court in New York, met het argument dat de beklaagden, Tether en haar zusterbedrijf Bitfinex, de digitale valutamarkt vrijwillig zouden hebben gemanipuleerd. Deze rechtszaak tegen de twee bedrijven werd aanvankelijk in oktober vorig jaar ingediend.

De aanklacht betucht Bitfinex ervan miljarden dollars ter waarde van USDT in de cryptomarkt te hebben gepompt, zonder dat deze munten daadwerkelijk ondersteund werden door echte Amerikaanse dollars (lees: geld printen). In deze aanklacht wordt opgemerkt dat dergelijke manipulatie door Bitfinex eind 2017 leidde tot een stijging van de cryptomarkt tot meer dan $800 miljard.

Onvoldoende bewijs

Bitfinex ontkrachtte al deze claims en zei dat er geen concreet bewijs is van zijn betrokkenheid. Het merkt op dat de groepsvordering een heel nieuw verhaal heeft verzonnen en dat het “een plan van epische fraude uitwerkt”. De eiser slaagt er echter niet in om voldoende bewijs te leveren ter ondersteuning van die beweringen, merkt Bitfinex op.

In de motie die donderdag 3 september werd ingediend, zei Bitfinex:

‘Klagers proberen dit gapende gat in de CAC (Class Action Complaint) te dichten met niet-ondersteunde conclusies en rangspeculatie, in plaats van met feitelijke beweringen. Dergelijke beslissende aantijgingen houden geen stand met betrekking tot de vorderingen tegen de beurs.”

Geen bewijs van verliezen

Tevens beweerden de eisers dat zij geld verloren zouden hebben doordat zij cryptocurrencies gekocht hebben tegen te hoge prijzen. In de tegenvordering merkt Bitfinex op dat de eisers geen bewijs van hun verliezen hebben getoond of bewijs dat de cryptoprijzen op het betreffende moment kunstmatig werden opgeblazen.

Bitfinex geeft dus aan dat de eisers “ongegronde beschuldigingen” hebben geuit richting de beurs. Bitinex voegt eraan toe dat, aangezien de eisers geen bewijs kunnen leveren van hun geldverlies door toedoen van de beurs. Hierdoor beweert de beurs dat alle beschuldigingen van monopolistisch en concurrentiebeperkend gedrag tegen de beurs moeten worden afgewezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN