Stablecoins USDT

Marktkapitalisatie van stablecoins groeit met $100 miljoen per dag

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Stablecoins zijn volgens velen een vloek en een zege voor de crypto-markt. Het is namelijk zo dat het een stuk makkelijker maakt voor handelaren om terug in een stabielere valuta te stappen (zoals de Amerikaanse dollar) wanneer de crypto-markt tegenzit, echter zijn HODLers hier om dezelfde reden minder blij mee omdat hierdoor de daling versnelt wordt.

Erg populair in DeFi

We weten allemaal dat de stablecoins steeds populairder aan het worden zijn. Momenteel staat de bekendste stablecoin zelfs op de derde positie als er gekeken wordt naar marktkapitalisatie. Dit komt mede omdat de opkomst van DeFi-protocollen en de vraag naar tokens in liquiditeitspools hebben bijgedragen aan de enorme stijging van het aanbod van stablecoins.

Volgens een tweet die gisteren geplaatst werd door de mede-oprichter van Coin Metrics, Nic Carter, stijgt het huidige aanbod van stablecoins Binance USD (BUSD), Dai (DAI), HUSD, Paxos Standard Token (PAX), USD Coin (USDC), USDK, Tether (USDT), USDT_ETH , en USDT_TRX al bijna twee maanden met ongeveer $100 miljoen per dag.

Hij tweette het volgende:

“Iedereen was zo enthousiast over DeFi dat niemand erop wees dat stablecoins sinds half juli $100 miljoen per dag hebben toegevoegd.

Hij voegde hier de volgende grafiek bij:

Bron: CoinMetrics

Hij ging verder met:

DeFi-opbrengsten / rentetarieven zijn duidelijk een vacuüm dat veel stablecoins naar binnen zuigt.”

Waarom zijn stablecoins zo populair in DeFi?

Stablecoins zijn populair onder de tokens die worden gebruikt in liquiditeitspools voor DeFi-protocollen, die dit jaar in steeds grotere aantallen opduiken en steeds grotere opbrengsten bieden in de competitie om fondsen aan te trekken. DAI en USDC zijn momenteel de meest uitgeleende en geleende stablecoins in het Compound-protocol en zijn ook de meest geleende stablecoins in Aave.

Tether heeft echter nog steeds een dominantie van 80% op de stablecoin-markt. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de totale marktkapitalisatie van Tether gestegen van $9,2 miljard op 15 juli tot meer dan $13,7 miljard op het moment van schrijven. Dit betekent een sprong van bijna 50%.

Het handelsvolume van USDT is in dezelfde periode met ongeveer 150% gestegen, van $21,9 miljard naar meer dan $54 miljard op het moment van schrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN