MetaMask Mobile

Ethereum wallet MetaMask nu beschikbaar op Android en iOS

Als je de afgelopen jaren actief bent geweest in de cryptocurrency-markt, is de kans groot dat je MetaMask hebt gebruikt. Het is een cryptocurrency-portemonnee in de vorm van een browserextensie die Ethereum (ETH) en zijn ecosysteem ondersteunt, waardoor het gemakkelijk is om verbinding te maken met een gedecentraliseerde apps (DApps).

Maar hoewel het al jaren een essentiële tool is voor crypto-gebruikers, was MetaMask tot nu toe niet algemeen beschikbaar op mobiel. Dit is nu echter veranderd. Het is namelijk zo dat het bedrijf onlangs heeft aangekondigd dat de service nu ook beschikbaar is op Android en iOS.

De applicatie is een beetje anders dan de desktopversie van MetaMask. Ten eerste is het geen browserextensie. Op mobiel is MetaMask een native cryptocurrency-portemonnee, met de mogelijkheid om te communiceren met verschillende DApps, hetzij via een lijst met aanbevolen applicaties, hetzij door de URL van een DApp in een ingebouwde browser in te voeren.

De MetaMask Mobile-app is bedoeld om het proces van het verkennen van blockchain-gebaseerde applicaties te stroomlijnen, zonder de gebruikersbeveiliging in gevaar te brengen door gebruikers een kluis voor privésleutels, veilige login en token-portemonnee te bieden.

Joseph Lubin, de oprichter van ConsenSys, zei het volgende:

“Het is van cruciaal belang dat ons ecosysteem ‘mobile-first’ blijft denken en prioriteit geeft aan de vindbaarheid van UX en DApp, zonder concessies te doen aan de beveiliging en controle die gebruikers van Web3-applicaties verwachten. Wat smartphones hebben gedaan voor Web2, geloven we dat MetaMask Mobile zal doen voor Web3.”

Gelukkig zou de overgang van desktop naar mobiel eenvoudig moeten zijn, omdat dit kan worden gedaan door een QR-code te genereren in desktop MetaMask en deze te scannen met de telefoon, die de volledige transactiegeschiedenis met het mobiele MetaMask zou moeten synchroniseren.

MetaMask Mobile heeft ook nog een andere, enorm belangrijke functie: de mogelijkheid om ether (de valuta van Ethereum) rechtstreeks in de app te kopen met Apple Pay, bankpassen of andere betaalmethoden (afhankelijk van het land). Voor iemand die wil communiceren met bijvoorbeeld een DeFi-applicatie (gedecentraliseerde finance), heeft de mogelijkheid rechtstreeks Ethereum in MetaMask te kopen en onmiddellijk te gebruiken.

Niet alles wat MetaMask op de desktop ondersteunt, heeft zijn weg gevonden naar de mobiele app. Ondersteuning voor Ledger- en Trezor-hardwareportefeuilles is bijvoorbeeld (nog) niet geïmplementeerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN