Rusland crypto wet

Rusland stelt verdere restricties voor op cryptocurrencies

De autoriteiten in Rusland blijven bezig met uitvinden hoe ze precies cryptocurrencies willen reguleren. Zo werd in juli al bekend dat het land een wet op digitale financiële activa heeft aangenomen die de juridische status verleent aan cryptocurrencies, die 1 januari 2021 in werking zal treden.

In dat wetsvoorstel werd duidelijk dat Russische burgers nog steeds in staat zullen zijn om cryptocurrencies te kopen bij kredietinstellingen, mits deze digitale activa zijn uitgegeven binnen het lokale wetgevingskader. Als dit niet het geval is, zal de aankoop niet mogelijk zijn. Russische burgers zullen tevens nog steeds de mogelijkheid hebben om digitale activa te verwerven die zijn uitgegeven buiten de lokale wetgeving, maar alleen op buitenlandse websites.

Nu is echter duidelijk geworden dat dit nog niet voldoende is. Het Russische ministerie van Financiën heeft naar verluidt een reeks wijzigingen voorgesteld in de wet “On Digital Financial Assets” of DFA, die veel operaties met cryptocurrencies zou gaan verbieden.

Volgens het lokale persbureau Izvestia voorzien de voorgestelde wijzigingen in een “algeheel verbod op alle activiteiten met virtueel geld voor individuen en individuele ondernemers”, met uitzondering van drie scenario’s. Het ministerie wil naar verluidt alle crypto-transacties verbieden, behalve het verkrijgen van activa via erfenis-, faillissements- en handhavingsprocedures.

De wijzigingen zijn naar verluidt bedoeld om miners te verbieden betalingen te ontvangen voor cryptocurrency-mining. “Standalone crypto-mining is legaal, maar het verliest zijn financiële waarde omdat de betaling meestal wordt verwerkt in Bitcoin en Ethers”, meldt Izvestia.

Het laatste nieuws zorgt voor nog meer verwarring over de huidige juridische situatie van Rusland met crypto. Nadat Rusland in juli 2020 eindelijk zijn DFA-wetsvoorstel had aangenomen, zeiden de lokale autoriteiten vervolgens dat de verordening zal worden vastgelegd in een andere wet, het wetsvoorstel “On Digital Currency” of DA. Hoewel het DA-wetsvoorstel naar verwachting eind 2020 zal worden aangenomen, staat de DFA-wet al gepland om in januari 2021 in werking te treden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN