OKEx beurs

OKEx – een one-stop-shop cryptobeurs

OKEx is een sinds 2017 in Malta gebaseerde cryptobeurs die zich ondertussen qua volume bij de top 4 mag rekenen en bij de top 5 van cryptobeurzen waar je in cryptoderivaten zoals o.a. futures kan handelen. We kunnen dus wel stellen dat deze beurs zich bij de grootste en meest gebruikte beurzen kan rekenen. We pluizen het in deze review voor je uit.

Know Your Customer (KYC)

OKEx is een geregistreerde cryptobeurs en dat wil dus zeggen dat als je echt wil beginnen traden, je je zal moeten kenbaar maken. En dat doe je doorgaans door een heleboel persoonlijke informatie in te vullen tijdens de registratie en die te bevestigen door een officieel document te uploaden. Nog een selfie samen met die, meestal ID-kaart, en je bent vertrokken.

OKEx zal je er zeker ook nog eens aan herinneren maar voor je er echt aan begint, raden we je ten zeerste aan de beveiliging van je account te verscherpen. Dat kan door de 2FA (Two-Factor Authentication) via SMS of met de handige Google Authenticator app te downloaden en gebruiken op je smartphone.

Thuis in (bijna) alle markten

Spot markets

Op het vlak van de traditionele cryptobeurs biedt OKEx meer dan 400 verschillende marktparen, vooral t.o.v. USDT aan. Die kan je met zowel fiat geld (euro’s, dollars,…) als andere cryptogeld aankopen. En ook daar biedt OKEx je een meer dan voldoende aanbod aan want je kan tot 30 verschillende valuta aanbieden waarmee je je cryptospaarpot kan aanvullen. Ze werken daarvoor samen met verschillende partners die het mogelijk maken om met je kredietkaart, bankoverboeking of zelfs iDEAL onmiddellijk geld in je account te hebben.

Futures, perpetual swaps, margin en options trading

Voor wie er al meer ervaring op de teller heeft of wel wat meer risico aandurft, biedt OKEx ook een arsenaal aan cryptoderivaten aan. Van futures met een bepaalde verlooptijd tot perpetual swaps zonder verlooptijd of margin traden of handelen met een hefboom. Bij OKEx kan je terecht voor een ietwat riskantere belegging. Bekijk zeker ook eens dit artikel over wat het juist inhoudt om met cryptoderivaten aan de slag te gaan. Do Your Own Research weten jullie wel!

Trading fees

Waar OKEx volgens velen echt in uitblinkt, is hoe ze hun trading fees systeem hebben vormgegeven. Hieronder zien jullie dat in schematische vorm. Alles is afhankelijk van het volume uitgedrukt in BTC dat je per 30 dagen verhandelt. Verhandel je in die periode meer dan 1000 BTC dan ben je een “VIP User” en word je verder ingedeeld in verschillende tiers of levels, die ook afhankelijk zijn van die verhandelde hoeveelheid.

Hoe hoger je level, hoe lager je maker en taker fees en hoe hoger de limiet om BTC van de beurs weg te halen. Verhandel je per 30 dagen minder dan 1000 BTC dan ben je een “Normal User” (wat de meerderheid onder ons wel zal zijn) en word je ingedeeld per level naargelang de hoeveelheid OKB, de native OKEx coin, je in je wallet hebt. Op wat die OKB precies is, komen we straks nog terug. Voor zowel het handelen op spot markets, futures, contracts of perpetuals zijn er verschillende trading fees.

P2P kopen en verkopen

Voor kopers en verkopers die crypto willen aan-of verkopen met Vietnamese dong, Chinese yuan of Indiase roepie bestaat er een mogelijkheid om peer-to-peer te handelen. Zo kan je dan tot 15 crypto’s rechtstreeks van een andere persoon kan kopen. Wil je dus liever P2P je crypto verkopen aan een welwillende koper, dan komt het er op neer om je een “advertentie” aan te maken en die mee op de lijst te plaatsen. Bekijk het maar als een online marktplaats voor crypto waar kopers en verkopers elkaar vinden.

Decentralized exchange (DEX) in testnet

Gedecentraliseerde beurzen zijn al enige tijd “the next best thing”. En terecht, want het gecentraliseerde aspect van cryptobeurzen heeft al verschillende keren tot problemen geleid. Van frauderende beursbedrijven tot grootschalige hacks, het komt er altijd op neer dat de eindgebruiker de klos is. Een gedecentraliseerde beurs werkt volledig P2P en is niet meer afhankelijk van een gecentraliseerde middenman die alle transacties moet controleren en overal een klein hapje van afneemt.

De hosting werkt via nodes die er voor zorgen dat er van downtime weinig of geen sprake zal zijn. Er is vanuit de cryptowereld al veel langer een vraag. OKEx heeft die vraag gehoord en heeft een DEX opgestart die momenteel nog in de testfase zit. Je hebt al wel de mogelijkheid om op het testnet een OKChain wallet aan te maken en met speelgeld de nieuwe technologie uit te proberen.

Lenen en Verdienen

OKEx biedt ook een platform aan voor traders die willen lenen. Je gebruikt dan BTC, ETH of OKB als onderpand en leent bij OKEx een hoeveelheid USDT. Binnen de bepalingen van het leencontract kan je zelf instellen hoe snel je wil terugbetalen, tegen welke rentevoet of de hoeveelheid onderpand die je tegenover het te lenen bedrag wil of kan leggen. In de andere richting werkt het ook. Je kan tientallen crypto’s aan OKEx uitlenen en er een rente voor terugkrijgen. Ben je dus een echte hodl’er dan is het misschien wel het overwegen waard en kan je zo een extraatje bijverdienen.

Dat bijverdienen kan op verschillende manieren. Gewoon sparen waarbij je je coins eender wanneer kan terughalen. Je kan een termijndeposito doen waarbij je coins voor een bepaalde periode vastzet. Of bij POS-coins kan je deze staken en een rente per dag verdienen en bijdragen aan de veiligheid van het netwerk. Net zoals bij traditionele leenformules geldt dat hoe langer de termijn of hoe hoger het uitleenbedrag, hoe hoger de rentevoeten zijn.

Referral en affiliate programma

Dankzij het referral en affiliate programma dat OKEx aanbiedt kan je ook geld verdienen. Breng je een nieuwe gebruiker aan via je referrallink dan krijgen zowel jij als de nieuwe trader, BTC ter waarde van $10 wanneer deze voor de eerste keer voor meer dan $100 aankoopt. Heb je 10 gebruikers via de referrallink aangebracht, dan kan je je aanmelden om affiliate te worden. Daarmee krijg je bij elke trade die je affiliates maken een commissie van 30% op de trading fees. Door OKEx te promoten met artikels, nieuwe content of advertenties die nieuwe gebruikers aanbrengen kan je zo misschien wel een nieuw inkomen aanboren.

Free Bitcoin elke dag

Nee, het is geen fabeltje. Eens je een geverifieerde gebruiker bent bij OKEx kan je elke dag gratis bitcoin verdienen. Per dag kan je zo 400 satoshi verdienen door 5 missies te vervullen. In die missies leer je dan bijvoorbeeld wat bij over wat je bij OKEx kan of wat blockchain is. Als de missie er op zit, krijg je je gratis satoshis. Easy money dus. Wel eerst even je account verifiëren!

OK Vault

De OK Vault is de walletoplossing die OKEx aanbiedt aan zijn gebruikers. Door middel van een klassieke beveiliging dankzij een private key kan je met deze mobiele app voor Android en iOS al je crypto en ERC20 tokens op één plek bewaren. Die private key houd je best ook ergens in veiligheid want zonder deze key heb je geen toegang tot de fondsen in de wallet.

OKB – het native OKEx token

We hadden het al eerder over de OKB. Net zoals verschillende andere beurzen (Binance en de Binance Coin bijvoorbeeld) heeft ook OKEx een eigen munt in het leven geroepen. Voorlopig is dat nog een ERC20 token die op de Ethereum blockchain werkt maar in de toekomst, wanneer de OKChain volledig operationeel zal zijn, zal dat een standalone coin worden. Met de OKB kan je o.a. trading fee discounts krijgen, zoals we in het gedeelte hierover al besproken. De OKB heeft een maximum supply van 300 miljoen tokens, en is gebouwd rond een deflationair principe. Daarbovenop doet OKEx aan “buy back en burn” wat er voor zal zorgen dat de schaarsheid in de toekomst zal toenemen. Op het moment van schrijven was de OKB €4,64 waard.

OKChain

OKEx omschrijft het zelf als een open blockchain infrastructuur die gebruikers de mogelijkheid zal geven om eigen smart contracts, DeFi toepassingen, digitale activa en eigen gedecentraliseerde exchanges te lanceren. Samen met de lancering van de OKChain zal de OKB worden losgekoppeld van de Ethereum blockchain en zijn eigen weg gaan.

OKEx Cloud

Voor organisaties of bedrijven die zelf de boer op willen met een cryptobeurs biedt OKEx met de OKEx Cloud ook die mogelijkheid. Plak er je eigen merk op en je kan mee de strijd voor de gunsten van de cryptohandelaar aanbinden.

OKEx Academy

Wat OKEx ook erg goed doet, is zijn gebruikers wat bijleren. Zit je dus met vragen over blockchain, nodes of mining, dan kan je bij de Academy een antwoord op deze vragen vinden onder de vorm van een gemakkelijk te lezen tutorial of filmpje.

Conclusie

OKEx is ondertussen een gevestigde waarde onder de cryptobeurzen en heeft een betrouwbare reputatie. Het enorme aanbod aan marktparen, derivaten en opties, mogelijkheden tot lenen en verdienen en ga zo maar even verder, maken van deze exchange een one-stop-shop voor al jouw cryptonoden. Het grote verhandelde volume en de vele gebruikers bevestigen dat veel cryptohandelaren daar hetzelfde over denken.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN