Bitcoin prijs analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers klaar om lager te testen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Inmiddels ligt de Bitcoin koers al een maand lang in een consolidatierange. Dit is iets wat je heel veel terug ziet bij Bitcoin. Een grote beweging, consolidatie, grote beweging, consolidatie, etc. Tijdens de consolidatie kunnen indicatoren wat ‘afkoelen’ en ontstaat vaak een re-accumulatiefase of een distributiefase. Een re-accumulatiefase betekent een vervolg van het koersverloop omhoog. Een distributiefase betekent een (tijdelijke) reversal naar beneden. Om te kijken wat er momenteel gaande is in deze consolidatie gaan we weer een uitgebreide blik werpen op de Bitcoin koers.

Weekgrafiek

Weekgrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Op de weekgrafiek is te zien dat we, na de vorige rode wekelijkse candleclose, opnieuw een rode candleclose lijken te maken. De week is nog lang niet voorbij, dus het wil niet zeggen dat we ook daadwerkelijk rood gaan sluiten. Mochten we een pullback gaan maken zou dat richting de $10.380 kunnen zijn. Over het algemeen ziet het er allemaal nog hartstikke mooi op het hoge tijdsframe. Geen reden voor paniek dus.

Daggrafiek

Daggrafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Op de daggrafiek is te zien hoe we de laatste dagen licht omlaag aan het trenden zijn binnen de consolidatie. Zo lang we binnen de consolidatie range blijven is er weinig aan de hand en is de kans groot dat er meer ruimte voor altcoins gaat komen. De range high ligt op $12.129 en de range low ligt op $10.513.

4-uur-grafiek

4-uur-grafiek Bitcoin koers
Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek is te zien dat we een descending channel aan het maken zijn, met daarbij een ‘stophunt’ om de shorters uit te stoppen. Die stophunt heeft ook mooi de supply zone aangetikt. Op dit moment is de kans groot dat we de lows rond $11.128 gaan opzoeken. Mochten we die breken is de kans groot dat we een stuk lager gaan richting de bodem van de range op $10.513.

Conclusie

Over het totale plaatje kunnen we nog altijd zeer bullish zijn. Zelfs al zouden we een diepere retracement gaan maken zou dat absoluut niet erg zijn. We hebben een prachtige higher high gemaakt en mogen nu lager gaan testen voor een higher low. Een markt beweegt ten slotte in golfbewegingen en gaat niet in één rechte lijn omhoog. Het mooiste scenario zou zijn dat we gedurende een aantal maanden in deze consolidatiezone blijven, zodat altcoins veel ruimte krijgen om te stijgen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN