Crypto Nieuws

ConsenSys neemt JPMorgan’s blockchain-platform Quorum over

ConsenSys, het in Brooklyn gevestigde blockchain-softwarebedrijf – heeft de het bekende blockchain-platform Quorum overgenomen, een enterprise-grade variant van de Ethereum-blockchain ontwikkeld door JPMorgan. Dit volgens een nieuwsbericht dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Het bedrijf nu van plan zijn bestaande roadmap voor protocol-engineering samen te voegen met Quorum. De aankondiging luidde als volgt;

“Alle Enterprise Ethereum-protocoltechnologie bij ConsenSys zal onder het merk ConsenSys Quorum vallen, en ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om hun onderliggende technologiestack te kiezen.”

Tegelijkertijd zal Quorum weliswaar een open-sourceproject blijven, maar ook interoperabel worden met andere producten van ConsenSys, zoals Codefi’s financiële en commerciële applicatiesuite. Het bedrijf voegde eraan toe dat JPMorgan op zijn beurt een klant zal zijn van de geavanceerde functies en services van ConsenSys die op Quorum worden geïmplementeerd.

Joseph Lubin, CEO van ConsenSys, zei het volgende:

“Zelfs voordat het allereerste blok op Ethereum werd gedolven en ConsenSys werd gevormd, hebben we samengewerkt met JPMorgan aan Ethereum’s proof of concept en productiesystemen. We zijn enorm verheugd om Quorum aan boord te hebben in de ConsenSys Enterprise Ethereum-stack.”

Gelijktijdig met de overname van Quorum, kondigden de bedrijven ook de nieuwe strategische investering van JPMorgan in ConsenSys aan “om ontwikkelaars te helpen netwerken van de volgende generatie op te bouwen en ondernemingen in staat te stellen krachtigere financiële infrastructuren te lanceren.”

Hoewel de details van de deal niet bekend zijn gemaakt, hebben de bronnen van The Block eerder geschat dat “JP Morgan $20 miljoen wilde investeren als onderdeel van een bredere deal van $50 miljoen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN