Ethereum Nieuws

BeneluxCrypto: Ethereum koers gaat waarschijnlijk de $370 opzoeken

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Ethereum op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4-uur-grafiek en de daggrafiek werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek Ethereum koers

Ethereum koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daily is het eerste wat opvalt dat we na het vormen van meerdere bearish divergences op de RSI,  de voorlopige top hebben bereikt en dat er nu een retrace gaande is. De eerstvolgende overduidelijke support is de $370-zone.  Verder zien we dat we langzaam maar zeker de EMA-55 naderen, dit is een level die eerder als support heeft gediend dus we blijven deze lijn dan ook in de gaten houden.

Op de Mac-D zien we dat we een aantal dagen geleden een bearish cross hebben gemaakt en we bevinden ons nu dan ook in de bearish zone. Vooralsnog zijn er géén tekenen van een reversal op de Mac-D. Op de Bollinger-Bands naderen we de onderste Band, deze valt ook gelijk met de $370-zone dus dat vergroot de kans op een bounce vanaf dat gebied. De daggrafiek ziet er dus niet al the bullish uit op dit moment.

4-uur-grafiek Ethereum koers

Ethereum koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Wanneer we inzoomen naar de 4-uur-grafiek zien we dat we de $440 hebben geraakt en het voor een tweede keer hebben proberen te doorbreken. Dit is helaas niet gelukt, waardoor we een double top gevormd hebben en nu in een voorlopige downtrend zitten. Ook zien we dat er zich een trendline (diagonale resistance) heeft gevormd, waar we nu al een aantal keren tegen aan zijn gepusht maar (nog) niet hebben doorbroken.

Wat verder opvalt op de 4-uur-grafiek is dat ook hier de eerstvolgende support de $370-zone is. Daar kruist ook de EMA-200, die als support zal dienen. Op de RSI zien we dat we een driehoekje (falling wedge) hebben gevormd en we nu vanaf de onderste lijn aan het bouncen zijn. Dit soort patterns breken vaak uit naar boven toe. De Mac-D bevindt zich nog steeds in de bearish zone maar is niet erg overtuigend.

Verwachting short/mid-term

Als we de daggrafiek en de 4-uur-grafiek naast elkaar leggen en de indicatoren bekijken, is de kans groot dat er binnenkort een bounce gaat plaatsvinden. De $370-zone is de meest voordehandliggende zone waar dit zou kunnen gebeuren. Het liefst zien we dan ook een break-out uit de diagonale resistance die we op de 4-uur-grafiek hebben getekend. Mocht dit gebeuren, verwachten we een move richting de $400. Mocht de $370 niet gehouden worden, dan worden we wel bearish voor de short-term en is $350 en wellicht zelfs $340 mogelijk.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN