Takasbank goud

Warren Buffet’s keuze om in goud te investeren kan goed nieuws zijn voor Bitcoin

Berkshire Hathaway, het conglomeraat van $503 miljard onder leiding van Warren Buffett, verkocht al haar aandelen van Goldman Sachs voor aandelen van een Canadees goudbedrijf, genaamd Barrick Gold. In reactie hierop zei Max Keiser – de oprichter van Heisenberg Capital en een vroege Bitcoin-investeerder – dat het kan helpen om de Bitcoin koers richting de $50.000 te duwen.

Niet teveel gokken op de banksector

Uit de driemaandelijkse aandeelhoudersaanvraag van Berkshire Hathaway blijkt dat Buffett zijn positie bij de meeste grote banken heeft ingekort, meldde Fortune op 15 augustus. Het bedrijf verkocht een aanzienlijk groot deel van zijn aandelen in JPMorgan Chase, Wells Fargo en PNG.

Buffett’s beslissing om Berkshire’s positie in Goldman Sachs volledig te sluiten suggereert dat Buffett zich niet op zijn gemak voelt om op de lange termijn teveel te gokken op de banksector. In plaats daarvan kocht Buffett één aandeel in Barrick Gold, waarvan de aandelen in het grootste deel van 2020 die van goud weerspiegelden. Het bedrijf is een goudmijnbedrijf gevestigd in Canada, dat een stijging van 45% registreerde sinds het begin van het jaar. Tevens steeg het aandeel met 8,11% sinds de investering van Berkshire.

Een gouden kans voor Bitcoin

Max Keiser gelooft op zijn beurt dat Buffett’s keuze om in goud te investeren Bitcoin ten goede zou kunnen komen. Hij zei dat het positieve sentiment rond goud een hogere waardering voor het digitale goud zou impliceren. Dit omdat de twee activa een erg hoge correlatie met elkaar hebben.

Keiser zei het volgende:

“Van de wereldwijde fondsbeheer biz van $100 biljoen, is minder dan 1% belegd in goud. Nu Buffett overgaat op goud, verwacht ik een wereldwijde allocatie van 5% AU min. Dit impliceert $5.000 goud. Ik verwacht 1% wereldwijde allocatie ($1 biljoen) voor BTC. Dit impliceert $50.000 voor Bitcoin.”

Een voormalig portefeuillebeheerder van L/S-aandelen en oprichter van het Ikigai Fund, Travis Kling, herhaalde een soortgelijk sentiment. Verwijzend naar Buffett’s sceptische verklaring in 1998 over goud, toen hij zei dat het geen nut heeft.

Kling zei het volgende:

“Vandaag werd aangekondigd dat Berkshire Hathaway zojuist zijn eerste goudvoorraad ooit heeft gekocht. De redenen zijn op dit moment duidelijk. Voor het geval je je afvraagt ​​hoe de komende jaren eruit zullen zien voor Bitcoin, dit was Buffett over goud in 1998.”

De gelijktijdige rally van Bitcoin en goud sinds de wereldwijde marktcrash eind maart geeft aan dat meer investeerders BTC beginnen te beschouwen als een waardeopslag. Het is dus wellicht een kwestie van tijd, voordat Buffet ook besluit om Bitcoin in te slaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN