Ethereum Nieuws

Ethereum koers na twee jaar weer boven het $420-niveau

Zoals we allemaal vast wel hebben meegekregen wordt momenteel de kar getrokken door de nummer twee cryptocurrency, genaamd Ethereum (ETH). De Ethereum koers heeft de afgelopen uren een explosieve prijsactie meegemaakt en steeg met meer dan 8 procent om voorbij de prijs van $420 te komen.

Zoals eerder al aangegeven heeft deze stijging alles te maken met de booming DeFi-markt en de aanstaande upgrade van het netwerk, genaamd Ethereum 2.0. Het is namelijk zo dat de DeFi-markt ook een nieuwe mijlpaal bereikt heeft; de totale USD-waarde in DeFi bereikte de grens van $5 miljard.

$7,5 miljoen aan liquidaties

In een daverende vlucht van volatiliteit sprong ETH met meer dan 8 procent om een ​​lokale top boven het prijsniveau van $420 te registreren. Op het moment van schrijven staat de koers zelfs op $424. Dit prijsniveau werd voor het laatst bijna 2 jaar geleden gezien.

Hoewel de marktvooruitzichten van ETH sinds het begin van het jaar optimistisch waren, zou je je kunnen afvragen wat deze plotselinge prijsbeweging veroorzaakte. Gelukkig kunnen we de reden hiervan gemakkelijk terugzien als we kijken naar de futures-markten. In de afgelopen drie dagen zag het crypto-derivatenplatform BitMEX voor ongeveer $1,4 miljoen aan ETHUSD-verkoopliquidaties omdat de meeste traders short waren. Dit zorgde voor een kettingreactie, waardoor de Ethereum koers een spurt omhoog kon maken.

Ethereum liquidaties BitMEX
Bron: Skew

Maar het liquidatieverhaal is groter als we kijken naar Bybit. Volgens marktanalysebedrijf Skew zag het futures-handelsplatform ongeveer $6,1 miljoen aan short ETHUSD-liquidaties, die plaatsvonden in een tijdsbestek van 3 dagen.

Ethereum liquidaties Bybit
Bron: Skew

Samen droegen deze twee platforms bij aan de liquidatie van ETHUSD-shorts ter waarde van $7,5 miljoen. Zoals we weten hebben de futures-markten een aanzienlijke impact op de prijzen van cryptocurrencies, en ook deze keer is dit weer terug te zien in de prijzen op de spotmarkten.

Totale waarde vergrendeld in DeFi bereikt $5 miljard

Het is pas de 8e maand sinds het begin van het jaar, maar het lijkt erop dat de DeFi-markt dit jaar de grootste ontwikkeling in de crypto-markt gaat zijn. Zoals hierboven vermeld, steeg de Ethereum koers boven de $400, maar aan de andere kant steeg de gedecentraliseerde finance-markt ook in waarde.

Het is namelijk zo dat, volgens de DeFi-trackingwebsite DeFi Pulse, de totale waarde dat vergrendeld is in DeFi momenteel al boven de $5 miljard uit is gebroken, met $5,22 miljard als exact cijfer. Momenteel zijn er 4,5 miljoen ETH en 27k BTC opgesloten in het ecosysteem.

Ethereum DeFi
Bron: DeFi Pulse

Daarnaast is te zien dat de meest dominante platformen in de DeFi-markt nog steeds de lendingplatformen Maker, Compound en Aave zijn.

Nu $400-grens is gebroken, verwachten handelaren en investeerders dat dit niveau zal worden omgezet in een ondersteuningszone, vergelijkbaar met hoe de $365 dit geweest is in de afgelopen twee weken.

In termen van weerstandsniveaus, is de cryptomarktcyclus van 2017/2018 het beste referentiegebied bij het formuleren van deze gebieden. Een korte blik terug in de tijd naar deze periode laat zien dat de Ethereum koers, op zijn weg naar $500, te kampen heeft met de volgende weerstandsgebieden: $421 (huidig ​​prijsniveau) – $440 – $447 – $455 – $467 – $473 – $486 – $497

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN