bitcoin whale

Bijna €1 miljard Bitcoin verplaatst voor €3,50

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin koers zit de afgelopen tijd in een flinke opwaartse trend. Dit heeft voornamelijk te maken met de COVID-19-crisis, waardoor investeerders toevlucht zoeken in alternatieve activa, zoals goud en Bitcoin (BTC).

Het voordeel dat Bitcoin ten opzichte van goud heeft is dat het makkelijk op te slaan en te verplaatsen is, alhoewel niet iedereen hier zo over denkt. Zo zei de bekende goud-supporter, en Bitcoin-criticaster, Peter Schiff laatst dat hij het hier niet mee eens is.

Hij zei het volgende op Twitter:

Dit is natuurlijk een vreemde opmerking van de bekende goud-bull. Behalve dat goud fysiek omvangrijk is en daarom moeilijker te transporteren, was goud een lange tijd uiterst moeilijk om privé op te slaan. Zoals Saifedean Ammous opmerkte in zijn populaire boek, “The Bitcoin Standard”, maakte de confiscatie van goud vanuit de overheid, in het begin van de 20e eeuw, effectief een einde aan individuele soevereiniteit op basis van fysieke goudreserves.

Bitcoin whale bewijst Peter Schiff ongelijk

Daarnaast heeft een Bitcoin whale maar weer eens bewezen hoe makkelijk Bitcoin te transporteren is. Zo werd gisteren duidelijk dat er een transactie uitgevoerd is op het Bitcoin-netwerk van 92.857 BTC (€918 miljoen) tegen transactiekosten van maar €3,50. En hoewel de transactiekosten van €3,50 laag lijken, vertegenwoordigt het een enorme stijging ten opzichte van vorige maand.

Volgens een bericht van het bekende Twitter-account Whale Alert, dat transacties op de blockchain bijhoudt, is het geld verplaatst tussen twee onbekende adressen, dwz dat ze niet bekend zijn als eigendom van een instelling of een cryptocurrency-beurs.

Dit bewijst maar weer hoe gemakkelijk het is om Bitcoin te verzenden en als bonus betaal je maar een schijntje van de transactiekosten die je kwijt zou zijn als je hetzelfde bedrag in fysiek goud zou willen verplaatsen.

Transactiekosten stijgen echter wel

De transactiekosten voor de Bitcoin-blockchain zijn de afgelopen 30 dagen met bijna 540 procent gestegen, volgens de gegevens van Bitinfocharts. De gemiddelde transactiekosten op 5 juli waren naar verluidt ongeveer €0,67. Eergisteren was deze alweer gestegen naar €4,60.

Dit kan te wijten zijn aan de toegenomen activiteit op de blockchain, die een aanzienlijke stijging laat zien van de totale transactiegrootte die wacht op bevestiging. Het aantal is gestegen van 10 miljoen bytes naar 48 miljoen bytes. Als zodanig moeten handelaren een hoger bedrag betalen op hun transacties om voorrang te krijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN