Binance

Ethereum Classic (ETC) lijdt aan een tweede 51% aanval

De blockchain van Ethereum Classic (ETC) heeft een tweede aanval van 51% in een week meegemaakt, zo meldde het het moederbedrijf van de miningbouwpool Ethermine op donderdagochtend. Bovendien bevestigde cryptocurrency exchange Binance ook dat er meer dan 4.000 blokken waren gereorganiseerd. Om die reden hebben zowel Binance als Bitfly de uitbetalingen, opnames en stortingen van ETC stopgezet. Het is nog onduidelijk hoeveel de aanvaller heeft verdiend.

Een aanval van 51% of reorganisatie van een blockchain gebeurt op het moment dat een groep miners meer dan 50% van de hash-snelheid of rekenkracht van het netwerk controleert. Zo kunnen ze voorkomen dat nieuwe transacties worden bevestigd, betalingen tussen gebruikers stoppen en voltooide transacties terugdraaien, wat betekent dat ze munten dubbel kunnen uitgeven.

Dit is niet de eerste keer dat er aanval op het Netwerk van Ethereum Classic heeft plaatsgevonden. Eerder vonden er al aanvallen plaats op 29 juli en 1 augustus. Blockchain-analysebedrijf Bitquery, zei woensdag dat de aanvaller iets meer dan 807.260 ETC (ter waarde van ongeveer $5,6 miljoen) dubbel heeft uitgegeven en ongeveer 17,5 BTC heeft betaald ($204.000) om de hash-kracht voor de aanval te verwerven.

De geldwaarde van de aanval van 51% van vandaag in termen van dubbele uitgaven is nog niet bekend. Echter, met een beloning van $23,44 per blok op Ethereum Classic heeft de aanvaller hoogstwaarschijnlijk alleen al $93.760 verdiend aan blokbeloningen.

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, plaatste vandaag een Twitter bericht dat ETC moet overstappen op een proof-of-stake (PoS) -consensusalgoritme vanuit het huidige proof-of-work (PoW) -mechanisme.

Bron: Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN