Bitcoin Nieuws

CryptoCoinTalk: kleine correctie voor Bitcoin voordat we verder stijgen?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Bitcoin (BTC) beweegt momenteel weer in 5-cijferige prijsgebieden en dat is een lust voor het oog voor veel mensen in de cryptomarkt. Het is zonde dat de wekelijkse candleclose van afgelopen zondag toch een stuk lager is gesloten. Dit betekent dat we nog niet in full bull-mode zitten en dat we nog voorzichtig moeten zijn.

Om te kijken welke levels we vast moeten houden voor continuation omhoog en welke levels we moeten breken, hebben we vandaag weer een uitgebreide Bitcoin koers analyse voor jullie geschreven!

Bitcoin Weekgrafiek

We zijn de afgelopen week prachtig uit de range gebroken waar we al een aantal maanden in geconsolideerd hebben. De enige serieuze vorm van resistance die we op dit moment nog hebben is de bovenkant van de wekelijkse range. Die ligt op $11.500 en is een key level om te breken. Indien we dit level succesvol breken kunnen we een forse stijging gaan zien richting $16.000 en wellicht zelfs hoger.

Zoals aan de grote wick van de vorige wekelijkse candle te zien is hebben we een forse afwijzing gezien van het level. Het is nu dus even afwachten hoe de huidige wekelijkse candle gaat sluiten, zodat we meer confirmatie hebben over wat we hierna kunnen gaan verwachten.

Bron: TradingView

Bitcoin Daggrafiek

Op de daggrafiek hebben we de range gebroken die op $10.000 tot aan $8.500 lag. Vervolgens hebben we ook de $10.376 gebroken. Dit is een belangrijk level om op de korte termijn te behouden als support. Als we dat level namelijk behouden kunnen we een verdere beweging omhoog gaan zien, om de belangrijke resistance op $11.500 opnieuw te gaan testen en eventueel te breken.

Bron: TradingView

Bitcoin 4-uur-grafiek

Op dit moment beweegt Bitcoin lokaal opnieuw in een range en zitten we rond de range high op $11.400. We hebben een kleine afwijzing gezien, waardoor de kans dus ook groot is dat de Bitcoin koers verder gaat zakken richting het midden van de range (Equilibrium) op $11.028. Dit is dan ook de eerste vorm van support die er ligt. De tweede support zone is de range low, op $10.673.

Bron: TradingView

Conclusie

Vooralsnog ziet het er dus nog prima uit. Wel is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de vorige wekelijkse candle niet heel sterk is gesloten, dankzij die grote wick. Mochten we nu opnieuw een lelijke wekelijkse candle neerzetten, is het wel oppassen geblazen, want daarmee confirmeren we de afwijzing.

Op de korte termijn verwachten we mogelijk dus nog een beweging omlaag voordat de Bitcoin koers opnieuw omhoog zal gaan bewegen. Mochten we die beweging omlaag niet willen, dan zien we graag een candleclose op de 4-uur-grafiek zien boven de range high ($11.400), voordat we richting de vorige high op $11.750 kunnen gaan bewegen.

Het Telegram-kanaal van CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de laatste koersontwikkelingen op de markt. Dit doen we door dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent.

Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN