KPMG crypto-bewaardiensten

Amerikaanse banken mogen cryptocurrencies bewaren, maar crypto-bedrijven willen meer

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Na de recente toestemming vanuit de Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC), om alle banken toe te staan bankdiensten aan te bieden voor cryptocurrencies, is er een hoop actie ondernomen vanuit de cryptocurrency-markt om de toezichthouder te overtuigen om deze toestemming uit te breiden.

De Office of the Comptroller of the Currency (of OCC) is een onafhankelijk bureau binnen het Amerikaanse ministerie van Financiën, met als functie alle nationale banken te charteren, reguleren en controleren.

De goedkeuring kwam als een verrassing voor velen in de crypto-markt. Wie had 2 jaar geleden gedacht dat Amerikaanse banken crypto-diensten mogen gaan aanbieden? Het is echter nu werkelijkheid geworden en van dit positieve sentiment wat er momenteel bij de toezichthouder hangt, willen velen in de crypto-markt gebruik maken.

Zo plaatste Cointelegraph gisteren een artikel waarin aangegeven werd dat een aantal crypto-bedrijven en non-profitorganisaties een brief geschreven hebben aan de belangrijkste toezichthouder op banken in de Verenigde Staten, met het verzoek om banken meer vrijheden te geven om met cryptocurrencies om te gaan.

Silvergate Bank stelt het gebruik van stablecoins bij banken voor

Silvergate Bank, één van de leiders in door blockchain ondersteunde financiële diensten, schreef aan de OCC om blockchain te promoten als een efficiëntere manier voor banken om geld naar elkaar en tussen klantaccounts te sturen. Silvergate wees op door USD ondersteunde stablecoins, zoals USDC of USDT als voorbeelden:

“Blockchain-technologie levert een erkende use-case op als waardeoverdrachtnetwerk, en hoewel velen blijven onderzoeken hoe ze die use-case kunnen uitbreiden, zoals blijkt uit verschillende door de USD gesteunde stablecoin-projecten, doen ze dit binnen bestaande regelgevingskaders die niet voorzien van adequate begeleiding voor gereguleerde entiteiten, zoals financiële instellingen.”

Crypto-bedrijven in de VS uitgesloten van bankdiensten

Crypto-lobbygroep de Blockchain Association juichte op dezelfde manier het voorbeeld van stablecoin-projecten toe en wijdde een groot deel van haar commentaar aan het feit dat de OCC banken zou moeten toestaan ​​betalingen te verrekenen en deposito’s te accepteren in dollar-stablecoins, die voldoen aan de criteria die zijn gedefinieerd door de toezichthouder zelf.

Daarnaast merkte de Blockchain Association op dat goedbedoelende en volgzame crypto-bedrijven, die in de VS actief zijn, onterecht uitgesloten zijn van financiële basisdiensten en dat dit uiteindelijk leidt tot schade bij gebruikers:

“Het gebrek aan toegang van cryptocurrency-bedrijven tot veilige en gezonde financiële diensten creëert uiteindelijk onnodige risico’s voor Amerikaanse consumenten.”

De vereniging ging verder met benadrukken dat:

“Het federale banksysteem is goed bekend met en goed gepositioneerd voor verandering, wat een van de grootste kenmerken sinds het begin van dit systeem is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN