Crypto-scammer bom

Crypto-scammers dreigden Japans regeringskantoor te bombaderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Crypto-scammers dreigden een regeringskantoor op het Japanse eiland Hokkaido te bombarderen en gaven aan dat ze de vermeende explosief alleen zouden uitschakelen er losgeld in cryptocurrency betaald werd.

Volgens de Japanse nieuwswebsite FNN.jp stuurden de terroristen een e-mail naar het stadhuis van Numata waarin stond dat ze een bom hadden geplaatst in een damestoilet op de tweede verdieping. Ze beweerden dat, zolang de ambtenaren op 29 juli om 03:00 UTC aan hun betalingsvereisten zouden voldoen, ze de bom niet zouden laten ontploffen.

Het bericht lijkt (gelukkig) echter een nepdreiging geweest te zijn omdat de door de criminelen gestelde termijn is verstreken en er geen explosief af is gegaan. De autoriteiten verklaarden dat de e-mail in de week van 20 juli was aangekomen.

Lokale bewoners en mensen die in het gebouw werken, beweren dat ze geen verdachte bewegingen van vreemden hebben opgemerkt. Dit lijkt het vermoeden te versterken dat de crypto-zwendel op een terroristische dreiging was gebaseerd en ingezet was als een manier om de regering onder druk te zetten om het losgeld te betalen.

Eerder werd ook duidelijk dat het coronavirus Japan dwong om de Olympische Spelen in Tokio uit te stellen. Dit leidde echter weer tot een reeks online crypto-gerelateerde oplichting, waaronder een email berichten van vermeende leden van het Internationaal Olympisch Comité. In deze emails vroegen oplichters nietsvermoedende slachtoffers om donaties in Bitcoin (BTC).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN