XRP koers

XRP koers is op stoom, maar wat is het volgende prijsdoel?

De XRP koers is de afgelopen 24 uur met bijna 10% gestegen, en heeft de hoogste koers sinds begin maart 2020 behaalt. Deze stap verlengt bijna een maand van bijna constante groei voor de cryptocurrency, die de maand begon op slechts $0,175. De XRP koers staat momenteel echter op $0,24 en dit betekent een stijging van 36% in een maand tijd. Dit maakt XRP één van de beste presteerders van de afgelopen maand.

Er is echter wel een kanttekening. De munt heeft namelijk de afgelopen tijd wel een daling gezien in zijn dagelijkse handelsvolume. Het volume daalde van een piek van $6 miljard per dag in februari tot minder dan $800 miljoen per dag vorige week. Deze week is het volume weer wat teruggekomen en bereikte tot nu toe meer dan $2 miljard per dag.

De rally lijkt een vertraagde reactie te zijn op de recente doorbraak van Bitcoin boven $11.000. Al met al is elke cryptocurrency in de top tien de afgelopen week sterk gestegen, met een gemiddelde winst van 17,3% over de hele linie. Hoewel de prijs van XRP aanvankelijk niet veel bewoog, heeft de koers nu de weg naar boven weer gevonden.

XRP koers kan uit zijn falling wedge breken

Het is zelfs zo dat de XRP koers op het punt staat om uit zijn falling wedge te breken, waar het al vanaf september 2018 in zit.

Deze falling wedge werd voor het eerst geïdentificeerd door de populaire crypto-analist MagicPoopCannon. In zijn analyse had Magic voorspeld dat de XRP koers, zodra de falling wedge was opgelost, de potentie had om op te lopen tot $0,77. Hij gaf het volgende aan in zijn analyse die in mei geplaatst werd:

Bron: TradingView

We kunnen zien dat er een opwaartse prijsdoelstelling is van ongeveer $0,77, wat overeenkomt met het hoogtepunt van september 2018, waar de falling wedge begon te vormen.”

Merk ook op dat XRP nu boven het 200-day MA ligt dat Magic had geïdentificeerd als een enorm obstakel voor het vooruitgaan van XRP. Hij gaf het volgende scenario aan als dit zou gebeuren:

“Als XRP daarboven kan komen en het als ondersteuning kan vasthouden, zouden we heel snel een test kunnen zien van de bovenkant van de vallende wig – en dat zou een epische opwaartse uitbraak kunnen veroorzaken.”

Het is wel belangrijk om te vermelden dat XRP nog steeds één van de slechtst presterende cryptourrencies in de top tien is. Over het geheel genomen is de XRP koers sinds het begin van het jaar met iets meer dan 24,1% gestegen en blijft hiermee nog steeds achter op de 53,4% behaald door Bitcoin (BTC), 146,7% behaald door Ethereum (ETH) en 328% behaald door Cardano (ADA) in dezelfde periode. Dit kan echter snel veranderen in de crypto-markt.

Wat denken jullie? Gaat XRP nog een rally richting de $0,77 realiseren? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN