Hackers verantwoordelijk voor grote Bitfinex-hack uit 2016 hebben hun Bitcoin verplaatst

Ongeveer 2.550 BTC van de hack uit 2016 op de populaire cryptocurrency-beurs Bitfinex zijn weer in beweging gekomen, waarbij de hackers een reeks overdrachten naar andere wallets hebben uitgevoerd.

In totaal verplaatsten de hackers ongeveer $27,59 miljoen aan Bitcoin. De transacties werden snel opgemerkt door de op Twitter gebaseerde crypto-transactietracker Whale Alert, en speurneuzen in de crypto-markt begonnen snel met het volgen waar het geld naartoe ging.

Bron: Whale Alert op Twitter

Tijdens een reeks transacties hebben de hackers de fondsen overgeplaatst naar andere adressen die zij beheren, en lijken ze niet te hebben geprobeerd het geld naar cryptocurrency-beurzen te verplaatsen.

De twee hacks waar Bitfinex getuige van was, waren enkele van de meest schadelijke Bitcoin-scams en -hacks aller tijden. In 2015 verloren klanten ongeveer 1.500 BTC. In 2016 leverde een tweede hack de daders ongeveer 120.000 BTC op – destijds bijna $73 miljoen waard en vandaag de dag meer dan $1,3 miljard. De fondsen die nu zijn verplaatst staan in verband met de tweede hack.

Dit is niet de eerste keer dat de fondsen van de Bitfinex 2016-hack verplaatst zijn. In mei tweette Whale Alert dat 28,3 BTC (ongeveer $310.000 tegen de huidige koers), afkomstig van één van de Bitfinex-hacks, was overgemaakt naar een onbekende portemonnee. In juni hebben de hackers nog eens $4 miljoen aan Bitcoin verplaatst. In 2019 hebben ze tevens 185 Bitcoin verplaatst in juni en 300 Bitcoin in augustus.

De hackers verplaatsten het geld op dezelfde dag dat een enorme Bitcoin koers stijging ieders aandacht trok. Het is mogelijk dat ze hierdoor dachten onder de radar te blijven, of dat de hogere prijs hen motiveerde om het geld om te willen zetten in een fiat-valuta.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!