Google Web Store CryptoBenelux

Google, Twitter en Facebook worden mogelijk aangeklaagd voor €518 miljoen, vanwege verboden op crypto-gerelateerde advertenties

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De giganten Google, Twitter en Facebook kunnen binnenkort de woede van eigenaren van cryptocurrency-bedrijven over zich heen krijgen in een groepsvordering met betrekking tot het verbieden van crypto-gerelateerde advertenties in 2018. Dit volgens een artikel dat afgelopen zondag op de Daily Mail Australia geplaatst werd.

Volgens het zondagrapport beweren Australische eigenaren van crypto-bedrijven, vertegenwoordigd door het in Sydney gevestigde advocatenkantoor JPB Liberty, dat ze schade hebben geleden door het advertentieverbod en eisen een schadevergoeding van omgerekend €518 miljoen. Dit bedrag zou echter kunnen oplopen tot ongeveer €186 miljard, naarmate meer partijen zich bij de groepsvordering aansluiten, aldus het rapport.

De advertentieverboden waren bedoeld om schade bij potentiële investeerders, in frauduleuze ICO’s, tot een minimum te beperken, maar hadden naar verluidt ook een ingrijpend effect op legitieme crypto-bedrijven.

Een “no-win no-fee” -zaak is voorgelegd aan een senior advocaat, die de omstandigheden rond de zaak zal beoordelen voordat verdere stappen ondernomen zullen worden. JPB Liberty probeert financiering voor de zaak aan te trekken van durfkapitalisten, procesfinanciers en investeerders, waarbij eisers 70% van elke schikking zullen ontvangen en financierders zullen de overige 30% ontvangen.

In mei 2019 heeft Facebook zijn crypto-verbod verzacht door toe te staan ​​dat advertenties met betrekking tot blockchain, branchenieuws, educatieve content en evenementen met betrekking tot cryptocurrencies geen voorafgaande schriftelijke goedkeuring meer vereisen.

Google draaide iets eerder bij en besloot in oktober 2018 delen van zijn verbod ongedaan te maken, waardoor gereguleerde beurzen advertenties konden kopen van de technologiegigant in de Verenigde Staten en Japan.

Twitter heeft zijn verbod met betrekking tot reclame voor ICO’s, tokenverkopen, beurzen en walletdiensten tot op heden nog niet opgeheven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN