Bitcoin nieuws

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers nu eindelijk klaar voor volatiliteit

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Voorafgaand aan de afgelopen paar Bitcoin (BTC) analyses hebben we dusdanig weinig prijsactie op Bitcoin gezien, dat onze creativiteit om nieuwe informatie omtrent de Bitcoin koers te kunnen beschrijven zwaar op de proef werd gesteld. Gelukkig is de markt ons vandaag goed gezind en zien we dan eindelijk een (lichte) toename in volatiliteit, iets waar menig Bitcoin trader met smart op zat te wachten.

Nu de koning van de markt eindelijk van z’n plek af lijkt te komen, is het een goed moment om daar eens een uitgebreide Bitcoin koers analyse op los te laten.

Bitcoin koers analyse

De afgelopen paar dagen hebben we enkel zijwaartse actie gezien op de Bitcoin koers. Op dit moment hebben we echter een belangrijk compressie model gebroken en zit er een verdere move aan te komen. We kunnen dus wel stellen dat Bitcoin eindelijk in actie is gekomen.

Weekgrafiek

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

De weekgrafiek blijft grotendeels hetzelfde verhaal als de vorige updates. We bewegen onder die belangrijke resistance van $10.060, een belangrijk horizontaal level, dat tevens confluence heeft van een belangrijke trendlijn. Verder bewegen we nog altijd tussen de $8.541 en de $10.067. Zo lang we daar op het hoge tijdsframe tussen blijven bewegen heeft de trend nog geen duidelijke richting gekozen. De weekly open zit op $9.303 en dat breken kan leiden tot een verdere stijging op de weekgrafiek.

Daggrafiek

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daggrafiek kunnen we mooi zien dat we het compressiemodel hebben gebroken en dat we (hè hè) eindelijk in beweging zijn gekomen. Het is belangrijk dat we richting de $9.481 gaan om een verdere stijging te kunnen zien. Een alternatief zou kunnen zijn dat we de $9.031 gaan opzoeken om liquiditeit op te halen en vervolgens een verdere beweging te gaan maken. Zo lang we dat niet gaan zien blijven we nog altijd binnen de range bewegen.

4-uur-grafiek

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Bij die liquiditeitslevels vormen we ook een range. Dat betekent in dit geval ook dat als we buiten de range komen we ook de liquiditeit gaan opzoeken. Met het momentum van het breken van het compressiemodel is naar onze mening de kans zeer groot dat we op korte termijn buiten de range gaan breken. Willen we uit de range naar boven breken, moet de prijs boven de $9.393 sluiten, minimaal op het 1-uur-tijdsframe.

Conclusie

Kortom, we hebben er lang op moeten wachten, maar het lijkt er toch op dat we eindelijk op korte termijn veel grotere prijsactie kunnen verwachten. Wanneer dat precies gaat plaatsvinden weet niemand. We zijn ten slotte geen voorspellers, maar doen aan kansberekenen. Maar de kans dat we op korte termijn die beweging gaan zien is in onze ogen vrij groot. Wees dus voorzichtig met je altcoinposities, want als Bitcoin eenmaal gaat rallyen of dumpen, gaan alts dat ongetwijfeld sterk voelen.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN