Mastercard

Mastercard geeft WireX toestemming om crypto-kaarten uit te geven met het Mastercard label

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De betalingsverwerkingsgigant Mastercard heeft het crypto-betalingsbedrijf WireX toestemming gegeven om het eerste bedrijf te worden dat native crypto-kaarten met het Mastercard label uit kan geven.

Deze stap is het gevolg van de uitbreiding van het cryptocurrency-programma van Mastercard, waarbij het crypto-bedrijven uitnodigde voor zijn Accelerate-programma, waardoor de uitgifte van crypto-kaarten werd vereenvoudigd. Raj Dhamodharan, executive vice-president van digitale activa- en blockchain-producten en partnerships bij Mastercard, zei het volgende:

“De markt voor cryptocurrency blijft volwassen worden en Mastercard stimuleert vooruitgang en creëert veilige ervaringen voor consumenten en bedrijven in de digitale economie van vandaag.

Ons werk met Wirex, en het bredere crypto-ecosysteem, versnelt innovatie en geeft consumenten meer keuze in de manier waarop ze betalen.”

Pavel Matveev, CEO en mede-oprichter van Wirex, zei het volgende over het nieuws:

“We zijn erg verheugd dat Wirex het eerste crypto-native bedrijf is dat het belangrijkste lidmaatschap van Mastercard heeft gekregen. Het vertegenwoordigt een groeiende interesse en erkenning in de acceptatie van cryptocurrency door leidende instanties en regelgevers, en zullen ons helpen onze visie te realiseren om iedereen in staat te stellen een wereld te ervaren waarin alle valuta’s, traditioneel en crypto, gelijk zijn.”

Mastercard’s beslissing om de crypto-markt te betreden werd waarschijnlijk aangedreven door de toenemende vraag naar dergelijke diensten in de branche. Zijn concurrent, Visa, is al een grote een tijd actief in de markt en is dan ook een populaire keuze als het gaat om crypto-kaarten.

De vraag naar crypto-kaarten neemt toe

Wirex is een in het VK gevestigd bedrijf dat gereguleerd wordt door de Financial Conduct Authority (FCA). Het biedt crypto-to-fiat-uitwisseling en ook een bankpas uitgegeven in samenwerking met Visa. Het bedrijf heeft nu door de samenwerking met Mastercard een tweede crypto-kaart in zijn assortiment. Wirex is echter niet de enige die crypto-kaarten aanbiedt.

Zo werd onlangs bekendgemaakt dat de bekendste crypto-beurs Binance binnenkort zijn eigen crypto-kaart gaat aanbieden, genaamd Binance Card. Tevens werd er vorige week bekendgemaakt dat de beurs de kaart volgende maand al gaat lanceren in Europa.

De Amerikaanse beurs Coinbase heeft tevens een eigen creditcard. Met de Coinbase debetkaart kunnen gebruikers, die een Coinbase account hebben, betalingen met cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) uitvoeren bij elke winkel die Visa accepteert.

Dit zijn twee voorbeelden, echter zijn er nog een hoop andere partijen die hier mee bezig zijn. Dit geeft alleen maar aan hoe interessant de crypto-markt geworden is voor betalingsverwerkers. Het nieuws dat vandaag geplaatst werd over PayPal bevestigd dit alleen maar en geeft aan dat de markt zich blijft uitbreiden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN