Hacker beweert persoonlijke gegevens te hebben van Ledger en Trezor gebruikers

Een hacker heeft beweerd in het bezit te zijn van persoonlijke gegevens van bedrijven als Trezor, Ledger, Keepkey en zelfs het investeringsplatform Bnktothefuture. Hij is bereid om deze klantinformatie voor een groot bedrag te verkopen, maar gaf niet aan of dit ook in cryptocurrencies kan.

Bied niet te laag, alleen groot geld is toegestaan.”

https://twitter.com/underthebreach/status/1264460979322138628

De hacker beweert dat hij door de beveiling van Shopify is gekomen en zo terecht kwam bij verschillende gegevens. Gegevens van klanten die dus producten van één van deze bedrijven hebben gekocht met Shopify, kunnen in handen zijn van de hacker. Er zijn meerdere foto’s in omloop waarop de namen van de bedrijven te zien zijn en de hoeveelheid gebruikers.

De hacker beweert ook dat hij de volledige SQL-database heeft van de beroemde investeringsplatform BankToTheFuture. Bovendien zou hij dezelfde persoon zijn die het forum Ethereum.org heeft aangevallen.

Trezor en Ledger nemen melding serieus

Het officiële Twitter-kanaal van Trezor ging meteen op onderzoek uit toen de melding binnenkwam.

Er gaan geruchten dat onze eshop-database is gehackt door een Shopify-exploit. Onze eshop gebruikt Shopify niet, maar we onderzoeken de situatie niettemin. We hebben ook routinematig oude klantgegevens uit de database verwijderd om de mogelijke impact te minimaliseren.

Ook Ledger plaatste een ​​soortgelijk bericht op Twitter en zei het volgende:

Dit zijn momenteel geruchten. We nemen het onderwerp heel serieus. Voorlopig zien we geen overeenkomsten tussen de zogenaamde gehackte adressen en onze database. Aan de andere kant is er geen login / wachtwoordsysteem op ons platform.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!